– Hvorfor selger de øl fra den stygge containeren, mamma?

Av

Liv Sognebro uttrykker misnøye med utviklingen på Strømsø torg gjennom en samtale mellom en mor og hennes sønn, Per.

DEL

Meninger- Mamma, skal noen flytte?

Per ser opp på sin mor og peker på den store blå metallcontaineren som står plassert foran det fineste grøntområde på Strømsø.

– Nei da, Per. Dette tilhører den restauranten Frukt og Grønt, rett der borte i Tollbugata. De selger øl og noe annet.

– Ja, den restauranten har vi gått forbi flere ganger mamma, og da fortalte du at den hadde fått en premie for god mat.

Men Per er forvirret.

– Hvorfor selger de nå øl fra den stygge containeren, mamma? Den er ikke noe pen og den ødelegger det fine torget, sier han.

– På den andre siden av brua har de mange fine boder, små hus av tre som de selger fra. De er da mye penere, mamma.

Per rister på hodet av synet av den stygge blå metallcontaineren.

– Men mamma, hvorfor har de slikt stygt metallgjerde rundt hele plenen? Nå kan vi jo ikke sitte der og kose oss slik vi bruker med brus og boller fra Baker Hansen. Kan vi komme innenfor det gjerdet å sitte ved de bordene som er der?

– Nei, Per, der kan bare de sitte de som skal handle fra den blå containeren.

– Det er da så dumt, svarer Per.

– Hvorfor kan de ikke sitte utenfor sin egen restaurant rett der nede i gata? Der er det god plass og det er jo ikke lov å kjøre bil der heller. De kan jo lage den plassen større.

– Mamma, nå setter vi oss på en benk så ser du meg når jeg vasser litt i vannet ved fontenen.

På vei til fontenen bråstopper han når han ser at det nesten ikke går an å komme fram til fontenen, der Frukt og Grønt hatt satt gjerdet helt inn til fontenen.

Per forsøker å nærme seg fonten forbi gjerdet, og teller.

– 1, 2, 3.

Han gir opp.

Restauranten har også gjerdet inn alle benkene som Per og mamma pleier å sitte på. De ser seg rundt. Det er kun en benk på den andre siden av fontenen, men der sitter det allerede noen mennesker.

– Mamma, er hele dette området nesten helt stengt når det ikke sitter noen der heller? Det skjønner jeg ikke. Når ingen sitter der så kan vel vi bruke plenen og sitte på en av de innesperrede benkene? Det sitter jo ingen der, sier Per.

– De har ikke åpnet ennå, gutten min.

– Ja, men sola skinner og ingen handler, så vi kunne vel sittet på en av de benkene slik vi pleide? Husker du mamma, alle de hyggelige menneskene vi ble kjent med når vi satt der eller solte oss på plenen? Det var flere barn som plasket rundt der og som jeg ble kjent med? Husker du alle de fine små hundene som gikk ut i vannet?

– Du sa at denne stygge metallcontaineren og det stygge gjerdet skal være her i hele sommer. Da har vi ikke noen plen å kose oss på. Det er jo ikke noe plen der vi bor. Heller ikke kan vi slappe av og vasse i fontenen og prate med mange hyggelige mennesker med små hunder. Hvem har sagt at de har fått lov til å gjøre dette mamma?

– Det har de som har kontor i det vi kaller Drammen kommune, gutten min.

– Ja, men de har ikke spurt oss om lov mamma. Vi som bruker området hver dag hele sommeren. Dette er ikke bra mamma. De kunne jo selge øl fra den stygge metall containeren uten å gjerde inn hele området. Er det bare de som skal drikke øl eller kjøpe noe som kan sitte her, mamma?

Per fortsetter.

– De som har fått lov å være her i sommer kan ikke ha mye penger. Da hadde de ikke brukt en slik stygg container, for den er ikke særlig pen, mamma. Så hvis de hadde mye penger så hadde de heller ikke satt opp det stygge gjerdet slik at alle vi som bruker å være her blir stengt ute.

– Kom mamma nå skynder vi oss til kommunen og sier at til neste sommer så skal vi ha dette området. Da kan jeg be med meg alle vennene mine hit, så vi kan leke på plenen og vasse i fontenen. Ja, vi kan slå opp telt på plenen også. Da kan vi lage dette om til en plass hvor vi barna kan leke. Kanskje kommunen hjelper oss mamma.

– Tror du at de vil det?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags