Hvorfor skal vi betale samme pris når det er buss for tog?

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Bane Nor sier at jernbane prosjektene på Østlandet er så mange at det kan bli buss for tog hver eneste sommer i over ti år. Arbeid med Follobanen, Lieråstunnelen, Drammen togstasjon og det nye signalsystemet ERTMS er blant prosjektene som kan gjøre at praksisen med buss for tog om sommeren kan vare i mange år.

Ifølge Aftenposten, kan buss for tog føre til perioder med togstans.

Det er en ulempe for så mange, ikke bare for dem som pendler og reiser til og fra Oslo daglig. Men også for de som tenker seg på norgesferie. Dessuten er det bedre plass på toget enn på bussen og lettere å holde nødvendig avstand til andre, dersom koronatiltakene vil fortsette.

Alt stresset med buss for tog i Drammen om sommeren hadde forsvunnet hvis de kunne fordelt det på ulike tider av året og ikke bare om sommeren. Kanskje kunne Vy ha satt opp et system hvor det er buss for tog iblant gjennom hele året og ikke bare sommeren? En annen løsning er å ha det om høsten og våren. Sommeren skal være årets opptur, men på grunn av buss for tog blir det en nedtur for mange som bruker kollektiv i Drammen.

Prisene spiller en stor faktor, for hvorfor skal det være nødvendig å betale samme pris når det er buss for tog? Vi betaler samme pris for en reise som kunne tatt 35 minutter, men som i stedet tar en og en halv time. Det skulle heller vært billigere. Befolkningen fortjener å bli sponset, siden det tar mye mer tid enn vanlig. En mulig løsning er å betale mindre for buss for tog om sommeren på grunn av ulempene det medfører.

Til slutt vil jeg si at Vy må ta grep om problemet. Komme med nye løsninger som gjør togtransporten enklere om sommeren, og en sommeropptur for drammensere som liker å ta toget til og fra Oslo.

Les også:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags