Kjære Brakar.

Jeg er avhengig av å bruke buss til Bragernes sentrum, Sykehuset og stasjonen, og glad for at i alle fall en av bybussene krysser elva.

Men jeg er frustrert over den midlertidige omlegging av rute 3, slik dere har valgt å gjøre det nå og i resten av byggetiden for bybrua. Jeg opplever at jeg ikke er alene.

Jeg kan ikke skjønne hvorfor dere valgte Fylkeshuset som siste stoppested på bragernessiden. Det er å tvinge oss til å vakle på isete, ustrødde fortau fra Fylkeshuset til Sykehuset eller til Bragernes sentrum, når en svært enkel omlegging av kjøreruten ville løst mange problemer for oss som er avhengig av bussen.

Fylkeshuset ligger ikke i sentrum, og ikke Sykehuset heller. Ved Fylkeshuset er det svært få butikker, og de som skal til Fylkeshuset eller legevakta kan jo uansett gå av der.

LES OGSÅ

Men – dere tvinger oss andre til enten å ta beina fatt, vente på annen buss, som ikke alltid korresponderer, eller eventuelt blir med over elva. På den siden kommer vi ikke av ved Ypsilon/næringsparken, men må krysse tilbake til Bragernes på en dårlig strødd provisorisk gangbru med trapper, eller en heis som tidvis ikke fungerer.

Forslag: Kjør 3-bussen via eksisterende holdeplass ved Sykehuset, kjør videre Hauges gate ned enten St. Olavs gate eller vestsiden av Gamle Kirkeplass. Gjenopprett «Torvet Vest»-holdeplassen utenfor det nye tinghuset (eller alternativt utenfor det gamle Fylkeshuset) og kjør så vestover i Øvre Strandgate til rundkjøringen ved Øvre Sund-brua, og fortsett derfra videre mot Strømsø torg og Fjell.

LES OGSÅ

For vestgående buss: Ta til høyre etter rundkjøringen i Øvre Strandgate, opp østsiden av Gamle Kirkeplass, stopp ved Teateret og fortsett til holdeplassen ved Sykehuset i Hauges gate.

Den ordningen dere påtvinger oss i brobyggetiden er urimelig, unødvendig og ubrukelig for eldre, ustøe og/eller rullestolbrukere. For meg virker dagens løsning fullstendig unødvendig og urimelig, og skaffer oss bare ulemper og buss-skifter med tilhørende ventetider.

Husk, det er ingen skam å snu. Dere må jo uansett legge om rutene når Sykehuset flytter.

Nyheter fra Drammens Tidende