Gå til sidens hovedinnhold

Hykkerud forlot DHK – dro til Aten

Joakim A. Hykkerud (35) har forlatt DHK og avslutter sesongen i AEK Athen.

DRAMMEN: Det melder Drammen Håndballklubb på sine nettsider.

Det er klart at både Joakim A. Hykkerud og dansken Jesper Meinby er løst fra kontraktene med Drammen Håndballklubb, for å slutte seg til den greske storklubben AEK Aten. DHK-duoen er involvert i semifinalen i EHF-cupen for AEK Athen mot slovenske Gorenje Velenje, og hjemmekampen i den greske hovedstaden ble spilt lørdag kveld. AEK Athen vant 31-19 - etter to mål av Hykkerud og ett av Meinby.

– Jeg er på utgående kontrakt, og har lyst til å spille håndball. Nå er det veldig usikkert om vi rekker flere kamper i Norge, men vi forsøkte å lufte en utlånsavtale i første omgang til de to semifinalene slik at jeg kunne komme tilbake og avslutte med DHK hvis de ble slått ut. Men overgangsreglene åpnet ikke for det, og dermed ble kontrakten med DHK sagt opp, sier Hykkerud til dhk.no

Hykkerud var på utgående kontrakt med Drammen HK. Det samme var Meinby.

Den rutinerte strekspilleren Joakim A. Hykkerud har i to perioder vært en av DHKs store profiler. Først var Hykkerud i drammensklubben i sju sesonger før han ble proff i Danmark og Tyskland. 35-åringen kom tilbake i 2017, og har spilt i klubben siden.

Her kommenterer DHK-trener Kristian Kjelling tapet av Hykkerud før et mulig sluttspill senere i vår.

– Joakim hadde veldig lyst til å prøve ut dette, og dermed åpnet vi for det. Kontrakten som gjelder ut mai ble terminert umiddelbart slik at AEK kunne starte jobben med å få orden på papirene i sin ende. For oss betyr det at vi disponerer en spiller mindre hvis det blir en sesongavslutning her hjemme, og så sparer vi noen lønnsutgifter, uttaler Kjelling til hjemmesiden.

Les også

Ferdig i klubben: – Uenige om veien videre

Kommentarer til denne saken