Gå til sidens hovedinnhold

Hyklersk av Frp, Høyre og Venstre i «koranskole»-saken

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Islamsk Kultursenter har et tilbud om leksehjelp og religionsundervisning med mulighet for overnatting i Drammen. Tilbudet er retta mot barn over 13 år, som sammen med foreldre beslutter hva og når de skal delta.

Frps Jon Helgheim har, ikke uventa, reagert med at «det er grunn til bekymring» og bruker stadig begrepet «koranskole» på linje med det høyreradikale nettstedet Document. Kollegaen Sylvi Listhaug har brukt ordet «skremmende».

Det advares mot isolasjon fra storsamfunnet. Ordet «parallellsamfunn» har vært brukt. Det reageres også sterkt mot kjønnsdeling av tilbudet. Abid Raja har uttalt at tilbudet er «skadelig» og «uønsket».

Les også

På høy tid å åpne øynene for koranskolene i Drammen

Stortingsrepresentant for Høyre, Kristin Ørmen Johnsen, skrev et innlegg i Drammens Tidende der hun skriver at «dette er ikke til barnets beste».

Men utdanningsdirektøren i Drammen avviser at det finnes rene «koranskoler», og legger til at både muslimer, kristne og sikher har tilbud om etterskole-tilbud for barn og unge.

Sosialantropolog Johannes Elgvin har undersøkt trossamfunnet Islamske kulturs­enter i Oslo. Han mener det er åpenbart at dette er foreldrenes måte å prøve å få barna til å lykkes i samfunnet ved å «videreføre religionen til barna og ­ønsket nettopp at de skulle­ lykkes på skolen og bli godt ­integrert».

Styreleder av Islamsk Kultursenter Arif Erkøk er også kommunerepresentant for Arbeiderpartiet i Drammen og har selv brukt tilbudet. Han sier til Dagsavisen Fremtiden at som folkevalgt er han en forkjemper for religionsfrihet og at det er foreldre som i dialog med sine barn bestemmer hvorvidt de skal benytte seg av tilbudet eller ikke. «Så lenge tilbudet er åpent og kommunen kjenner innholdet, ser jeg ikke noe problem med dette», fastslår han.

Det som framstår som hyklersk for min del, er at regjeringspartier som Frp, Høyre og Venstre går så hardt ut uten å kjenne innholdet i tilbudet når saker handler om islam. Og lytter ikke til forskeren som har vært inne i miljøet og Ap-representanten som har benytta seg av tilbudet.

Men de siste ukene har som kjent både homoterapi og sterk negativ sosial kontroll av ymse slag vært påvist i Jehovas Vitne-miljøet.

Ap og SV reagerte sterkt og det har blitt fremma forslag om å vurdere statsstøtten. Der var det stille fra disse regjeringspartiene, gitt.

Kommentarer til denne saken