LOS ANGELES (Nettavisen): Det har vært mye spenning knyttet til Renate Reinsves (34) kjole på den røde løperen under Oscar-utdelingen.

Det ble på forhånd klart at det dreide seg om en svært så eksklusiv kreasjon fra det franske motehuset Louis Vuitton.

Anerkjente Vogue har blant annet omtalt Drammens-skuespilleren som en man bør følge med på den røde løperen under det som kalles «award season», altså perioden hvor de store prisutdelingene foregår.

Entertainment Tonight var ikke snarere enn å melde at Renate Reinsve var den flotteste av alle på rød løper.

Derfor var det ingen overraskelse at Renate Reinsve sørget for å få fotografene opp i et voldsomt tempo da hun ankom den røde løperen.

Med en lang sort og kremhvit kjole, dyp utringning og et dristig blondeparti var det ingen som ville tippet at dette var hennes aller første Oscar-utdeling.

Flere påpekte at skuespillerinnen oste av 1920-talls glamour der hun gikk ned den røde løperen.

– Vi kunne ikke ta øynene av Reinsve

Magasinet Grazia var over seg av beundring for antrekket og mente at Reinsve stjal rampelyset fra verdenskjendisene under søndagens Oscar.

De trakk sammenligning til den svært minneverdige kjolen svenske Alicia Vikander bar på Oscar-utdelingen i 2016.

– Vi kunne ikke ta øynene av Reinsve, selv blant glansen og tyll som som omfavnet folka rundt henne, skrev Jessica Bailey i Grazia og avsluttet:

– Gjør dere klare til å se Reinsve overalt.

I verdensmediene

Reinsves kjole vekker oppsikt verden i medier verden over, og Vogue i Australia, England og Spania har alle hyllet den dramatiske looken.

Kjolen ble også svært godt mottatt i sosiale medier, der mange hyllet den dramatiske looken Reinsve hadde gått for.

Skuespilleren som har mottatt hyllest for rollefiguren Julie i «Verdens verste menneske» hadde også valgt å pare kjolen med en sylfrekk, mørkerød leppestift.

Ellers hadde 34-åringen en relativt naturlig look sminket øynene i en dus rustrød farge. For å ramme inn ansiktet hadde hun en elegant oppsats.