Åpner sju kilometer med langrennsløyper i dag

Nå kan du gå på ski på natursnø på Norefjell. – Jeg garanterer for sju kilometer med langrennsløyper, sier Marius Arnesen ved Norefjell skisenter.

DEL

(Bygdeposten) – Her blir det langrenn, nærmest jubler Arnesen på telefon fra skiløypa på Norefjell.

Han går bak løypemaskinen som sørger for at det både kan skøytes og gås i klassisk stil på Norefjell fra og med onsdag ettermiddag.

– Jeg garanterer for sju kilometers rundløype. Den går fra Norefjellstua, via Leppejuvet og Norefjell Ski og Spa, forteller han.

– Helt topp

– Jeg går bak her nå. Det er null grader og helt topp, forteller en aldri så lite andpusten Arnesen, som forsøker å holde følge med løypemaskinen foran.

Arnesen mener dette må være den første langrennsløypa med natursnø som åpner på Østlandet denne sesongen.

Holder seg hvitt

Og meteorologene har også godmeldinger til dem som vil ut på ski. Selv om det meldes om gråvær og litt nedbør de neste dagene, så blir det hvitt.

– I dag har snøgrensen ligget på rundt 700–800 meter, mens den vil stige noe. Men fra 1.000–1.200 meter vil det komme snø. Så i fjellet vil det nok fortsette å være hvitt, forteller statsmeteorolog Ingrid Bentsen ved Meteorologisk institutt.

Og skulle du ønske deg ut på skitur på Norefjell, så vil de holde løypene åpne så lenge forholdene tillater det. Du kan følge med på skisporet.no eller på bygdeposten.no/hytte for å holde deg direkte oppdatert på skiføret i fjellheimen.

Artikkeltags