(Eikerbladet)

Han har vært i Norgestoppen i trial i en årrekke og kjørt VM-runder i ekstrem-enduro, men alltid vært klar på at det er Skotselv som er hjemme.

Nå bor Ib Vegard Andersen på et 110 år gammelt småbruk i Holteveien, og der skal han fortsette å bo.

– Jeg og faren min Bjørn Andersen kjøpte huset for sju år siden, også kjøpte jeg ut faren min for to år siden, forteller skotselvingen.

Han er storfornøyd med boplassen, og har brukt mye av både tid og penger for å sette småbruket i skikkelig stand.

LES OGSÅ: Nå får hundene vask og stell: – Veldig glade for å komme i gang

– Var falleferdig

– Jeg har restaurert låven, satt opp en garasje også har jeg og faren min restaurert hele hovedbygningen. Vi har jobbet bånn gass i sju år for huset var falleferdig, sier 31-åringen.

All innsatsen gjør at han er blitt veldig glad i stedet.

– Jeg kommer ikke til å flytte herfra. Da jeg var yngre var jeg mye hos en nabo her, og da tenkte jeg at jeg ville bo her i Holteveien, forteller den tidligere motorsyklisten, som gjorde idretten til et levebrød i flere år.

– Først bodde jeg Oslo i to år også flyttet jeg til Setesdal fordi jeg ble tilbudt å jobbe som folkehøyskolelærer. Der kombinerte jeg satsing på ekstrem-enduro og jobb. I 2019 trappet jeg ned trial som jeg har drevet med i 18 år, også kneppet jeg opp enduro. I 2019 kjørte jeg blant annet fire VM-runder i ekstrem-enduro, forteller han.

LES OGSÅ: MIF forsterker troppen med svensk angriper

Gruet seg

For to år siden flyttet han tilbake til Skotselv.

– Det var planen hele tiden. Jeg hadde lyst til å etablere meg, og stiftet familie. Jeg har fått to barn, Live på snart tre år og Even på 9 måneder, sier Andersen.

Han legger ikke skjul på at han gruet seg til å få en vanlig jobb, men trives nå veldig godt som kranfører for Flaget AS i Hokksund.

– Det å kjøre kran er litt sammenlignbart med å kjøre motorsykkel, for jeg får litt kick av å løfte store og gjerne dyre ting.

LES OGSÅ: Endringer i august: Gratis SFO for førsteklassinger og brillestøtte for barn

Får kick av å kjøre fort

Ib Vegard og bestekameraten Stian Apeland har også produsert og solgt ved, men den geskjeften er nå under avvikling.

– Vi synes ved maskinen ble litt gammel, så den skal selges. Jeg skal dessuten bygge på to soverom til ungene, og da tar det så mye tid og penger at jeg holder fokus på det en stund, forteller skotselvingen, som fremdeles holder liv i motor-interessen.

Nå kjører han rally med en Volvo 240 som står ute i garasjen.

– Jeg får veldig kick av å kjøre fort med bil. Ekstrem-enduro og trial går mer ut på å kjøre bratt opp og bratt ned. Nå driver vi med de siste detaljene før vi skal kjøre asfaltrally i Larvik om to uker. Det er ikke NM, men alle de andre løpene vi har kjørt til nå er NM, forteller han.