Gå til sidens hovedinnhold

Ikke eksperimenter med et barnevern som fungerer

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Åpent brev til kommunestyret i Drammen - barnevern i pilot

Vi kommer ikke tettere på Drammens barn selv om barnevernet blir delt opp. Vi blir bare mindre.

Ingen andre tjenester er så tett på som oss. Vi kommer hjem til folk og hjelper dem der, vi møter på skoler og i barnehager, og vi samarbeider med offentlige, private og frivillige for å gi best mulig tilbud til hvert enkelt barn. Vi rekrutterer fosterhjem, hastehjem og besøkshjem i Drammen, og helst i barnets nettverk, for at så mange barn som mulig skal få tilbud i sitt nærmiljø eller så nært det går an. Vi skreddersyr for hvert enkelt barn og strekker oss langt i fellesskap. På den måten har vi forebygget plasseringer og sørget for at familier har kunnet holde sammen.

Les også

Ber politikerne tråkke på bremsen: – Barnevernet må få fred i det nye kaoset

Dette har vi fått til fordi vi er mange som kan mye forskjellig, og som kan tenke kreativt i fellesskap. Når det er sagt ser vi at vår samhandling med andre kolleger minskes nå som vi er delt inn i små grupper rundt om i kommunen.

Vi er opptatt av at alle borgere i Drammen skal få et mest mulig likt og rettferdig tilbud, men når barnevernet deles opp i små stykker, kan det oppstå ulikheter fra sted til sted, som kan skape forskjeller. Et lite barnevern som ikke kan samhandle med de ulike knutepunktene vil gjøre dette ekstra sårbart.

Kommunesammenslåingen har vært krevende, men vi er ikke for slitne eller redde for endring. Vi slåss for endring hver dag, for at vi skal bli sterkere, klokere og mer kreative til det beste for Drammens barn. Det vi er redde for, er at dette skal ødelegges og at vi skal bli tvunget tilbake i tid. Ikke alt kan reverseres dersom dette ikke er vellykket.

Til dere i kommunestyret, dere skal stille krav til oss og utfordre oss. Dere skal gi oss oppdrag, og forvente at vi utfører dem. Dere skal kreve at vi holder oss oppdatert og utvikler oss.

Dere er våre arbeidsgivere. Spør oss hvordan vi jobber, diskuter med oss og gi oss tilbakemeldinger. Vi vil være en åpen tjeneste.

Vis tillit til våre faglige vurderinger og gi oss tillit til å utføre samfunnsoppdraget vårt slik vi oppriktig mener er best. Gi oss støtte slik at vi kan støtte de som trenger oss.

Ikke eksperimenter med noe som fungerer.

Les også

Disse taper nå: – Rødt nivå må være kortvarig

Les også

Reformen kan ramme Drammen: – Bekymrede rynker i pannen

Kommentarer til denne saken