Gå til sidens hovedinnhold

Ikke havari, men en ny vår for Drammen MDG

Debattinnlegg Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Drammens Tidende skrev 20. januar på lederplass om det de mener er et partihavari.

Vi anerkjenner at DT er skuffet over for få grønne gjennomslag i kommunestyret. Det bør alle være. Natur- og klimakrisen kan ikke stoppes uten mange grønne gjennomslag. At god grønn politikk ikke har fått større gehør i kommunestyret eller i posisjonen, kan likevel ikke gruppeleder Cathrin Janøy eller andre grønne politikere lastes for. De utgjør enn så lenge et mindretall begge steder.

Og partihavari? Nei! Vi er glade for å kunne fortelle at det er helt feil. Feil er det mye av i denne ensidige lederen, både når det gjelder personer og parti.

Rose Jahanfarah påstås kastet på dør. Det er hun ikke. Snarere er hun som dyktig grønn ungdomspolitiker både ønsket og velkommen i valgkampen, lokallaget og selvsagt også i kommunestyregruppa, som i tillegg til de faste representantene har utvalgsmedlemmene og vararepresentanter.

Det eksisterer heller ikke noe førstelag og andrelag i MDG, slik DT skriver. Cathrin er formelt og demokratisk valgt gruppeleder for MDG og representerer partiet i posisjonens gruppeledermøter.

DT hevder også at Cathrin i det stille har beredt grunnen for tirsdagens eksklusjon av et gruppemedlem. Det er helt feil. Påstanden er grunnløs. Hun ble valgt som gruppeleder av MDGs kommunestyregruppe i vår fordi gruppa trengte en dyktig leder som gruppa har tillit til.

Cathrin har vår fulle tillit. Hun strekker seg svært langt for å legge til rette for godt samarbeid og for å spille alle god. Hun lytter, inkluderer og involverer tydelig, men er også selvkritisk, vennlig og tålmodig. Det er ubegripelig for oss dersom noen ikke klarer eller vil samarbeide med Cathrin.

DT har det siste året latt komme på trykk flere ensidig negative fremstillinger av dyktige politikere som Cathrin, og tidligere MDG-politiker Herman Ekle Lund. Også partiet har fått gjennomgå. Når DT hevder at dette beror på personkonflikter, får det stå for DTs regning. Det er ikke tilfelle. Cathrin er høyt elsket, og Herman dypt savnet i MDG.

DT skrev at Drammen MDG er splittet, i full oppløsning og sliter med rekrutteringen. Det er heller ikke tilfelle.

Drammen MDG er verken splittet eller i oppløsning. De sliter ikke, ifølge leder av valgkomitéen, nå lenger med rekrutteringen. Et godt nytt styre blir innstilt til årsmøtet 18.2. Mange gleder seg stort til valgkamp for MDG.

Det er ikke slik som DT gjentatte ganger har påstått eller latt publisere, at valg nærmest er vunnet og lokallaget hovedsakelig bygget opp av enkeltpersoner alene. Bak vekst og valgseire har det stått, og står det fremdeles, et stort lag av grønne ildsjeler. Disse har jobbet iherdig for de nominerte kandidatene med husbesøk, arrangementer, kaffekoking, baking, utdeling av materiell, kunnskap, gode samtaler, framsnakking og et svært godt arbeidsprogram. Grønn politikk handler om å forstå at vi ødelegger vårt eget livsgrunnlag, og hvordan vi kan motvirke dette. Det er denne læringen, dette felles engasjementet, vi forsøker å redde for fremtidens generasjoner. Dette, ikke posisjoner.

For første gang på mange år har nå Drammen MDG virkelig sjansen til å blomstre og dyrke det mangfoldet av dyktige mennesker som til nå dessverre ikke har fått være så synlige.

Politikere er nominert av partiet og valgt av folket. Både politikere og ledere må deretter gjøre seg fortjent til tillit. Kommunestyregruppa består av modne og hardt arbeidende mennesker, med stor vilje til samarbeid – og tilgivelse. Den har en solid og raus leder, med dyktige representanter, gode rådgivere og et sterkt lokallag i ryggen, samt svært godt samarbeid med fylkesstyret i Viken MDG og fylkestingspolitikere. Langvarig uro er ryddet opp i. Tidligere medlemmer melder seg nå inn igjen, og ønsker å være aktive. Vi tror også mange nye vil strømme til.

Vi ser også at stadig flere drammensere er klare for grønne tiltak, til beste for barns og barnebarns fremtid.

Det blir en ny vår for Drammen MDG. Vi gleder oss, og heiser seil.

Les også:

Les også

MDG-bråket fortsetter: Halve kommunestyregruppa forsvinner etter ultimatum fra lederen

Les også

MDG-leder nekter å avklare: – Jeg vil ikke bidra til en «suppesak»

Les også

Full strid etter lederskifte: – Trist å være vitne til det som skjer

Les også

Ny splittelse i MDG: Ståle Sørensen sier han skal ha permisjon. – Helt feil, ifølge Cathrin Janøy

Kommentarer til denne saken