Ikke pakk inn julegudstjeneste som om det handler om å sitte på en kirkebenk

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det handler om fellesskap, mener Drammens Tidendes kommentator Herborg Bergaplass. Skivebom mener jeg.

En søker ikke fellesskap ved gudstjeneste, det være seg gudstjeneste i kirke, moské eller annet gudshus.

Gudstjeneste handler om å utøve religion. I religionsfrihetens navn står hver enkelt fritt til å tilbe og tjene den guden de tror på eller å ikke ha en gudstro. Jeg tror de fleste vil skjønne hvor galt et slikt argument for fellesskapssøken blir hvis en skulle søke fellesskap i moské i forbindelse med Id og søke fellesskap i idbønn i skolens regi.

Hvor mange ikke-muslimer ville søkt seg eller sitt barn til slik fellesskap? Hvert år, i skolens regi?

Kirkebesøk, moskébesøk og besøk i andre gudshus for å få kunnskap og felles opplevelse er bra og viktig. Men å søke fellesskap ved utøvelse av religion som det julegudstjeneste faktisk er, blir mildt sagt skivebom.

Da er det ærligere å si at i Norge er kristendommen dominerende og skal ha sin særegne plass, og derfor blir det tilbudt julegudstjeneste med mulighet til å ha annet opplegg for de som av ulike grunner ikke deltar. Ikke pakke inn julegudstjeneste som om det handler om å sitte på en kirkebenk.

Da viser en ikke respekt for verdi- og tros-dimensjonen.

Innlegget er hentet fra Gülcan Özalps Facebook-side med tillatelse.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags