Vi har spilt to runder av de øverste divisjonen og allerede er det sikkert klubber og supportere som er misfornøyd med tingenes tilstand.

Som en motpol til å sparke trener har dagens gjester som må kunne kalles eksperter i ledelse og motivering, nemlig Jon Morten Melhus. Han er utdannet siviløkonom, med fordypning innen markedsføring, personal og ledelse. Han har også grunnfag i psykologi.

Melhus var direktør i Den Norske Opera fra 1987-88, redaktør og daglig leder for Radio 1 Oslo i 1988–1994.

I 1995 var han daglig leder for Komistudio, som bl.a. produserte Norges første situasjonskomedie, Mot i brystet, en TV-serie som var den første av sitt slag i Norge og ble skapt av Tore Ryen.

Melhus driver i dag selskapet Humor & Lønnsomhet, som han startet sammen med Trond Haugen i 2002. Sammen har de skrevet tre bøker om betydningen av å skape humor og begeistring blant medarbeiderne og ledere som praktiserer begeistringsledelse eller transformasjonsledelse om du vil.

Siden 2003 har hans fem fagbøker og fem kulturbøker solgt over 50.000 eksemplarer, og åtte av dem er utgitt på hans eget forlag, Melhus Communication as. Hans sin siste bok, om hvordan drive gode sykehus og klinikker, Sykt bra – resepten på friske sykehus (2014) er skrevet sammen med Morten Eriksen-Deinoff.

Eriksen-Deinoff og Melhus utga i oktober 2018 sin bok «FIKS FOTBALLEN – Slik gjør klubben suksess med den forgudede og forhatte fotballtreneren», om suksesskriterier for fotballklubber, med innspill fra over 40 fotball- og idrettsprofiler i Norge, blant annet Egil «Drillo» Olsen, Åge Hareide, Nils Arne Eggen, Ståle Solbakken, Ronny Deila, Geir Bakke, Stig Inge Bjørnebye, Rune Bratseth, Jostein Flo, Kjetil Rekdal, Erik Solér, Svein Maalen, Lars Arne Nilsen, Martin Andresen, Vegard Hansen, Kenneth Karlsen, Rúnar Kristinsson, Tom Nordlie, Per-Mathias Høgmo, Kjetil Siem, Even Pellerud, Petter Myhre, Marit Breivik, Bjørge Stensbøl og Arne Scheie.

Melhus har holdt over 1.000 foredrag om betydningen av medarbeiderbegeistring, begeistringsledelse og positive bedriftskulturer. Foredragene han holder er tett knyttet til teori og mer enn 50 cases i bøkene han har gitt ut, på temaer som «Humor & Kreativitet: Latterlig lønnsomt « og «Begeistringsledelse – se, bli sett, involver», «Javisst er du kreativ!» og «God leder – god lærer».

Han er også Konsulent og driver rådgivning og kursvirksomhet innenfor ledelse og organisasjonsutvikling, med fokus på hvorfor og hvordan skape bedre resultater gjennom mer begeistrede medarbeidere og ledere som ser, blir sett og involverer sine medarbeidere, i form av transformasjonsledelse. medforfatter og partner in crime Morten Eriksen-Denoff, Morten er endringskonsulenten med kompetanse innen ledelse av scenario- og strategiprosesser, begeistringsledelse og ledelse av kompleksitet, endringsprosesser, trening i kommunikasjon og positiv påvirkning, trening i forstå egen og andres atferd, endring av bedriftskultur som et lederansvar. Har brukt tiden de siste årene på forfatterskap, egen kompetanseheving og konseptutvikling i tillegg til kundeoppdrag. Forfatter av boka «SYKT BRA – Resepten på friske sykehus» (mai 2013) I fjor kom selveste mesterverket eller The holy grail, Fiks Fotballen. Dere gjettet riktig en bok om hvordan fotballen burde fungert. Her er det ikke snakk om 4-4-2 eller 4-3-3 men hvorvidt Fotballedere og styremedlemmer i norske fotball klubber opererer.

De har en påstand om at norske toppklubber drives som pølsekiosker og har muligens rett i det. Gutta er sykt opptatt av trivsel og elsker å diskutere de store spørsmålene. De har pratet og diskutert med de største Norge har og by på når det gjelder fotballkunnskap, sånn blir det god podkast av.

Anbefaler alle å lese boka da den tar for seg aspekter ved fotballen det sjelden eller aldri blir skrevet om.

husk og abonnere i itunes soundclod for å få rykende ferske podkaster til mobil eller nettbrett.

Følg oss på Facebook og på Dt.no.