Eltek vant NHO-pris

Til topps: Eltek vant NHOs nyskapningspris som ble utdelt på  Corporate innovation day. F.v. Morten Schøyen, Chief Marketing Officer, Reidar Hagen, Chief Technical Officer og Satvir Singh Parmar, Vice President Innovation.

Til topps: Eltek vant NHOs nyskapningspris som ble utdelt på Corporate innovation day. F.v. Morten Schøyen, Chief Marketing Officer, Reidar Hagen, Chief Technical Officer og Satvir Singh Parmar, Vice President Innovation. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Eltek vant NHOs nyskapingspris 2016 for gjennombruddsproduktet Rectiverter. Seieren ble innkassert torsdag.

DEL

OSLO: Selskapet produserer strømforsyningsenheter til applikasjoner innen telekom og industri, men det er med sitt gjennombruddsprodukt «Rectiverter» at man for første gang har klart å kunne snu strømretningen inne i produktet.

Prisen er den mest prestisjetunge innovasjonsprisen i Norge, og er blitt delt ut årlig siden 1981 for å berømme innovasjon og gründerånd.

LES OGSÅ: Kan få prestisjepris

Strøm er grunnleggede

Juryen sa følgende da den annonserte prisen på Corporate Innovation Day, en del av Oslo Innovation Week 2016.

– Rectiverteren representerer en disruptiv kraftteknologi som velter måten man tenker kraftsystemer på. Med Rectiverter reduseres kompleksitet og kostnader samtidig som leveransen av strøm er minst like effektiv og enkel. Juryen har lagt vekt på at strøm er grunnleggende i det samfunnet vi lever i, og ser foran oss. Vi snakker for eksempel om smarte samfunn der tilstrekkelig tilgang på strøm er en forutsetning for alle digitaliserte tjenester vi ser for oss i fremtidens smarte samfunn. Juryen har også merket seg at Eltek kontinuerlig tenker produktutvikling og at bedriften siden starten i 1971 har ekspandert til 40 land og 2.500 ansatte. 

Rectiverter ble lansert i februar 2016. Den kombinerer en likeretter, som omformer vekselstrøm til likestrøm, og en vekselretter, som omformer likestrøm til vekselstrøm, i én boks der strømmen kan gå i begge retninger. Dette forenkler kraftsystemer, reduserer systemstørrelsen og forbedrer den generelle påliteligheten, noe som gir reduserte totale kostnader over produktets levetid.

LES OGSÅ: Mann pågrepet etter væpnet aksjon

- Driver kraftteknologien

– Siden selskapet ble etablert i 1971, har Eltek har vært den fremste innovatøren som alltid har drevet kraftteknologien fremover. Jeg er ekstremt stolt av arbeidet vi har gjort med Rectiverter, og jeg er tilsvarende stolt over den fantastiske annerkjennelsen denne prisen representerer, sier Satvir Singh Parmar, innovasjonsdirektør i Eltek.

Det er mange bruksområder for denne teknologien innen Elteks markedssegmenter, inkludert forsyning av strøm til områder som i dag ikke er koblet på strømnettet, ved å sette opp et såkalt «microgrid».

– Rectiverter tar oss mot et fremtidig strømnett som må være mer fleksibelt enn det er i dag, samtidig som man unngår å øke kompleksiteten. Rectiverter passer perfekt i dette bildet, sier Parmar.

LES OGSÅ: Så stor er sjansen for å få influensa

Artikkeltags