Med 17. mai, himmelspretten og inneklemt fredag ble det i forrige uke en ekstra lang langhelg for mange. Og for noen kommer det kanskje brått på, men denne helga må du også være forberedt på flere fridager enn normalt.

Det er pinse, men det betyr ikke at det mangler på tilbud.

For oversikt kan du gå inn på Drammens Tidendes «Hva skjer»- kalender som du finner her. Om du har et arrangement du ikke finner i kalenderen, kan du gå inn på samme lenke, og legge inn selv. Dette er det du finner der nå:

Lørdag 27. mai:

Lørdag fra klokken 10 til 15 er det duket for et arrangement som setter barna i fokus. «A walk in the park» er navnet på familiefestivalen som foregår på Gamle Kirkeplass på Bragernes. Her blir det flere gratisarrangementer for barnefamilier, og den lokale graffitikunstneren Eric Ness Christiansen stiller opp med spraybokser slik at barna kan utfolde seg kreativt.

Eventselskapet JCP og Byen Vår Drammen står bak arrangementet som byr på sceneshow, underholdning og aktiviteter.

I Tollbugata på Strømsø er det også masse som skjer denne lørdagen. Det er da duket for Tollbugata Marked og gata fylles da opp av massevis av utstillere som tilbyr bruktskatter i form av eksempelvis LP-plater, klær og kunst. Dette varer fra klokken 11 til 15.

I samme gate fra klokken 12 til 15 åpner VAREhuset Strømsø dørene i sin offisielle åpning. De presenterer seg selv som Drammens første miljøvennlige kjøpesenter, og det blir utstilling av møbler, gitarer med mer.

Klokken 12 inviterer Eiker Gårdsysteri til et severdig kuslipp.

Drammen Filmklubb og nystartede Kulturhuset inviterer til filmkveld under tittelen «Hjelp, det er sommerkino». Dørene åpner 19.00 og filmen, selveste «Dirty Dancing» starter 20.30.

  • I Sundhauggata 25 er det Orgelbrus til fest og glede. – Kom i god stemning med ny og gammel festmusikk skrevet for orgel. Musikken er skrevet av blant andre Bach, Dubois og Takle. Kantor er Knut Schmidt Johansen.
  • Jaguar Bar & Lounge inviterer til pinsefest. De tilbyr både karaoke og nattklubb fredag og lørdag kveld.
  • I Christian Bloms gate 10 er det klart for lørdagsdans. Dørene åpnes klokken 18.
  • Portåsen inviterer til Hageflekk - uteteateret som byr på en familieforestilling som passer alle.

Søndag 28. mai:

  • Åpen landhandel fra klokken 12 til 15. Friluftsmuseets venner holder landhandelen åpen hver søndag ut september. Dette er på Slettåsen, 3014 Drammen.
  • Internasjonal pinsefest. Denen holde ved St. Laurentius katolske kirke fra 12:30 til 15:30.
  • Gravkapellkunst - utsmykning for de døde. Et foredrag som holde i kulturkapellet, Holmsbu kirke fra 15 til 16.
  • Portåsen inviterer til Hageflekk - uteteateret som byr på en familieforestilling som passer alle. Denne foregår også mandag.