– Ingen planer om å avlyse skiarrangement

Johannes Høsflot Kløbo har bekreftet at han stiller til start under skisprinten. Men akkurat nå spøker det for hele arrangementet.

Johannes Høsflot Kløbo har bekreftet at han stiller til start under skisprinten. Men akkurat nå spøker det for hele arrangementet. Foto:

Det skriver Norges Skiforbund i en pressemelding mandag kveld.

DEL

KONNERUD: Mandag formiddag kom det fram at Skisprinten i Drammen kunne bli avlyst på grunn av korona-viruset.

– I øyeblikket har vi vurderinger av store arrangementer i sin alminnelighet, men det er ikke nå fattet noen konklusjon på det, sa fagdirektør i Helsedirektoratet Svein Lie på pressekonferansen.

På spørsmål om det er aktuelt å avlyse onsdagens skisprint og helgens skirenn i Holmenkollen, svarte han at de vurderer det nå.

– Når blir den konklusjonen tatt? ble det spurt.

– Det må skje i løpet av få dager, men det er ikke tatt en konklusjon nå.

- Avlyses ikke

Mandag ettermiddag skriver imidlertid Norges Skiforbund i en pressemelding at det ikke er planer om å avlyse skiarrangement i Norge.

– Det foreligger ingen konkrete planer om å avlyse arrangementer på ski i Norge, skriver de.

– Norges Skiforbund følger utviklingen av coronaviruset (COVID-19) nøye og baserer seg på løpende informasjon, risikovurdering og anbefalinger som gis fra norske helsemyndigheter via Folkehelseinstituttet. Vi har i tillegg kontakt med lokale myndigheter. På nåværende tidspunkt gjennomføres alle arrangement som planlagt, sier medisinsk ansvarlig i Norges Skiforbund, Ola Rønsen i pressemeldingen.

Viktig med god hygiene

Norges Skiforbund har oppfordret alle arrangører, utøvere, støtteapparat og tilskuere til å følge Folkehelseinstituttets vaner for å forebygge smitte.

God hygiene, bruk av antibac og rengjøring av offentlige områder blir ekstra viktig i tiden framover, skriver skiforbundet i pressemeldingen.

Medisinsk ansvarlig i NSF, Ola Rønsen, har tidligere påpekt at det er trygt å konkurrere så lenge man er frisk og ikke har vært i nærkontakt med folk som er smittet.

Hører på helsemyndighetene

Skisprintsjef Arne Madsen sier til Drammens Tidende at de forholder seg til rådene fra helsemyndighetene, og hører på det de sier.

– Vi har ikke fått noen signaler fra helsemyndigheter om at det ikke blir Skisprint, tvert om. Skisprinten planlegges som vanlig gjennomført, skriver han i en SMS til Drammens Tidende.

Ikke bekymret for Kollen-rennet

Etter skisprinten i Drammen onsdag arrangeres det årlige rennet i Holmenkollen, der tusenvis av mennesker står tett i tett på blant annet T-banen for å komme seg til arrangementet.

Til Dagbladet sier kommunikasjonssjef hos Holmenkollen Skifestival, Ola Tangen, at de har rådført seg med medisinsk ansvarlig i Norges Skiforbund, Ola Rønsen.

Tangen sier til Dagbladet at folk som kommer fra områder klassifisert med høy risiko, som er Kina, Sør-Korea, Iran og Nord-Italia, bes om å holde seg hjemme hvis de har vært syke eller vært i nærkontakt med smittede de siste to ukene.

Det er foreløpig ikke grunnlag for å avlyse Kollen-arrangementet.

– Dette begrunnes ut ifra risikovurdering og anbefalinger som norske helsemyndigheter (Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet) så langt har kommet med til befolkningen. Det er trygt å samles på arrangementer og det er trygt å konkurrere så lenge man er frisk og ikke har vært i nærkontakt med en smittet person, sier Tangen til Dagbladet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken