Gå til sidens hovedinnhold

Ingen streik - enige etter mekling

Artikkelen er over 1 år gammel

Virke og Handel og Kontor har blitt enige i meklingen lørdag morgen. Dermed blir det ingen streik for over 5.000 ansatte.

Åtte timer på overtid kom Virke og Handel og Kontor til enighet om ny Landsoverenskomst.

– I den krevende situasjonen mange norske virksomheter befinner seg i nå var det viktig å unngå streik, men Virke har strukket seg langt for å få til en løsning, skriver Virke selv i en pressemelding klokka 08.30.

Flere store kjedebutikker i drammensdistriktet kunne ha blitt rammet dersom partene ikke ble enige.

Etter lang og tøff mekling kom partene til enighet lørdag klokka 08.00, skriver Virke i pressemeldingen.

– Det var viktig å få til en løsning som ikke knekker ryggen til virksomhetene som står midt i koronakrisen, sier Ivar Horneland Kristensen, administrerende direktør i Virke, handels- og tjenestenæringens hovedorganisasjon.

Handel og Kontor (HK) skriver i sin pressemelding at de gikk til mekling med mål om å få full lønn under sykdom, men at Virke var umulig å rikke.

– Vi kom ikke så langt som vi håpet, men dette er likevel en historisk enighet. 12 timers-regelen er avskaffet en gang for alle, sier forbundsleder i HK, Christopher Beckham.

Regelen har betydd at ansatte som jobber mindre enn 12 timer per uke, ikke har hatt rett til tillegg for kvelds-, natt- og helgearbeid. HK har i mange år ønsket å bli kvitt denne regelen, skriver de i pressemeldingen.

Riksmekler Mats Wilhelm Ruland har tidligere uttalt at det en stor mekling med snakk om fire tariffavtaler, og at to forbund på arbeidstakersiden er involvert.

Forhandlingene om ny Landsoverenskomst gikk til mekling etter at det ble brudd i forhandlingene mellom Virke og Handel og Kontor 28. august.

Kommentarer til denne saken