MJØNDALEN: – Lokalene er videoovervåket, så vi har et opptak av gjerningspersonene. Det er overlevert til politiet så vi holder på å finne ut av hva som har skjedd nå, sier Katrine Kirkeby Arnold.

Hun er avdelingsleder for lokalbibliotekene i Drammen kommune. Ifølge henne har tyvene fått med seg gods til en verdi på rundt 30.000 kroner.

LES OGSÅ:Tatt for fyllekjøring – oppga brorens identitet

Kom antakeligvis igjennom døren

Avdelingslederen forteller at innbruddstyvene mest sannsynlig har tatt seg inn igjennom inngangsdørene deres, da det tilsynelatende ikke er skader på vinduer eller ruter.

– Det er en foreløpig antakelse, og må bekreftes i samråd med politiet, sier hun.

Dette er sjette gang på to år Drammens Tidende skriver om at biblioteket i Mjøndalen har blitt utsatt for innbrudd. Denne gangen fikk tyvene med seg en PlayStation og lydutstyr til scenebruk. I tillegg ble to datamaskiner tatt.

– Det er veldig dumt fordi vi ofte har forestillinger og arrangement på scenen. PlayStationen var for eksempel planlagt brukt til et arrangement for barn i vinterferien, sier hun.

Har forestilling på torsdag

Kirkeby Arnold sier at de har planlagt en forestilling i morgen. Dermed var tidspunktet for tyveriet ekstra uheldig.

– Vi har løsningsorienterte ansatte her på biblioteket som har funnet fram gammelt sceneutstyr vi hadde stående på lageret. Det har vi allerede fått satt opp, så forestillingen går som planlagt, sier hun lettet.

Hun følger opp og sier at det er ekstra trist når steder som biblioteket blir utsatt for tyverier, da det er offentlige tilbud som blir betalt over skatteseddelen.

– De det går utover er mjøndølingene. Nå vektlegger vi å ordne nytt utstyr. At noen stjeler skal ikke gå på bekostning av brukerne våre. Sceneutstyret har vi en foreløpig erstatning for, men vi trenger ny PlayStation. Det må vi ha til kidsa, sier hun.

Vil ikke spekulere i mistenkte

På spørsmål om hvordan de kan sikre at lignende situasjoner ikke oppstår igjen, svarer Kirkeby Arnold at de nå er i en pågående prosess vedrørende sikring av lokalene.

– Vi har vært uheldige, dette har skjedd flere ganger hos oss. Nå ser vi på hvordan vi kan sikre lokalene våre, samtidig som vi ser på våre egne rutiner, sier hun.

Hun følger opp og sier at de vil la politiet stå for etterforskningen. Avdelingslederen sier videre at de ikke vil uttale om de har en mistanke om hvem som kan stå bak ugjerningen.

– Vi har som sagt overlevert videoopptakene til politiet, og støtter oss på deres etterforskning, sier hun.

– Hverdagen blir kronglete

Sist det var innbrudd i Mjøndalen bibliotek var i januar. Den gangen fikk tyvene også med seg verdier for rundt 30.000 kroner. Da Drammens Tidende snakket med avdelingslederen den gang, fortalte hun at tyvene hadde tatt med seg datamaskiner, utlåns utstyr og et kassaapparat.

– Det er en del av utstyr vi må ha for å gjøre jobben vår, men heldigvis er vi fleksible og løsningsorienterte folk. Vi får det til, men hverdagen blir litt mer kronglete, sa hun den gang.