NEDRE EIKER: Eikværingene ligger dønn sist i innebandyens eliteserie etter 13 spilte kamper. Null poeng og en negativ målforskjell på 76 er fasit så langt. Målsettingen om topp fem-plassering er skrotet. Nå handler alt om å overleve.

– Selvsagt er det et nederlag når man må innse at vi siktet for høyt, og kjemper i motsatt ende av tabellen. Men vi har fortsatt troen, sier trener Espen Jensen.

LES OGSÅ:

Nygård vant i Östersund 

– Holdningsendringer

Blåtrøyene hadde en forferdelig start på sesongen. Trener Jensen mener skader og sykdom må ta noe av skylden. På de siste tre kampene før nyttår begynte det imidlertid å se bedre ut. Dessverre for NOR 92 møtte de Tunet, Slevik og Greåker i disse oppgjørene – Norges tre beste lag. Her var NOR 92, ifølge Jensen, «ganske mye bedre enn resultatene tilsa».

Treneren bedyrer derfor at laget fra Solbergelva har tatt med seg det positive fra avslutningen av 2015. I tillegg er det røsket opp litt i spillergruppen, noe som har slått positivt ut.

– Vi har gjort noen endringer med tanke på holdninger og innstilling, forteller Jensen.

Han er derfor sikker på at laget hans slår Fredrikstad om de fortsetter trenden fra desember. Det er de da også nødt til å gjøre for å henge på. Opp til Harstad på kvalik er det fem poeng, mens Fredrikstad på trygg grunn står med åtte.

– Hadde vi spilt hele sesongen som vi gjorde mot Greåker, er jeg sikker på at vi hadde slått de aller fleste lagene i denne serien, påstår trener Jensen.

LES OGSÅ:

Parr kan være nærmere en overgang til Godset 

– Bra kampprogram

At det hviler et voldsomt press på både spillere og støtteapparat resten av sesongen, ser mannen som leder laget på som positivt. Nå har klubben innsett at de er et bunnlag, og da må de ta konsekvensene. Det betyr «cupfinaler hver eneste helg».

– Nå er det masse som står på spill, og selv om vi helst skulle unngått denne situasjonen, er det kult å spille kamper som betyr noe, sier Jensen.

Han virker nesten overraskende positiv. Også det resterende kampprogrammet er til eikværingenes fordel, skal vi tro den tidligere golfspilleren.

– Vi har igjen Fredrikstad, Harstad og Sandnes hjemme, samtidig som vi har gjort unna fem av seks oppgjør mot topp tre-lagene.

Kampstart er 17.00 i Solberghallen søndag ettermiddag.

LES OGSÅ:

Cramer til Aalesund