OSLO: - Vi tapte mot et bedre lag, sier Nor 92-trener Michal Janic etter søndagens semifinale i NM.

Perioderesultatene ble 3-1, 2-0 og 3-0, og Sarpsborgs Nora Benedicte Norheim bidro sterkt til at laget fra Østfold vant. Hun scoret fire mål.

- De var jevnere bestat enn oss, sier Janic.

I puljespillet lørdag gikk det som følger:

Med 3-3 mot Bygdø Monolitten (BMIL) tidlig lørdag ettermiddag hadde Nor 92 kniven på strupen mot Tunet litt senere på dagen. Bygdø Monolitten tapte 2-0 for Tunet lørdag morgen, og laget fra Nedre Eiker kunne derfor ikke tape med mer enn to mål.

Det gjorde de heller ikke. Tunet vant til slutt 4-2, og dermed gikk Nor 92 til søndagens semifinale med flere corede mål enn Bygdø Monolitten.

Forandret rekkene

- Jeg gjorde litt om på rekkene, og vi fikk til et mye bedre tempo i kampen mot Tunet enn vi hadde mot Bygdø Monolitten. Alle spillerne var på fra fløyta gikk, og det var en veldig god kamp av oss, forteller Nor 92-trener Michal Janic.

- De slo oss på straffer i finalen i Tigers Cup i begynnelsen av mars, men slo oss to ganger i serien. Men cup er noe annet, sier Janic.

Han så Nor-jenter som gikk rett i strupen på BMIL tidlig lørdag ettermiddag. Mathilde Syvertsen og Celine Ripel trykket på foran mål de første to minuttene, og Ripel hadde en en stor sjanse.

Slo BMIL 10-1

Hjemmelaget våknet deretter til liv i Skøyenhallen, og kjempet seg inn i kampen. Midtveis i omgangen var det full stillingskrig i Oslo.

For to uker siden banket Nor-jentene Bygdø Monolitten 10-1 i Tigers cup, men i Skøyenhallen gikk det tråere.

- Dette er NM, og Bygdø spiller hjemme og har publikum i ryggen. Dette blir en helt annen kamp, sa trener Michal Janic, og fikk helt rett.

Men etter 11.02 banket Marie Johannessen ballen i mål etter en lekker pasning fra Celine Ripel, som er VM-klar med U 19 landslaget.

Hjemmelaget svarte umiddelbart, og etter 13.02 sørget Juni Reitan Fjøsne for 1-1 etter et velplassert skudd bak  Vilde Nilsen i Nor-målet.

Ett minutt før perioden ebbet ut våknet Marthe Sophie Janic til liv og klinte ballen i mål. Dermed gikk bortelaget til pause med et viktig psykologisk overtak.

Spennende

Det overtaket tok Nor 92 godt vare på innledningsvis. 4.02 ut i den andre og siste perioden scoret Nicoline Marie Olsen sikkert. Men hjemmelaget nekte å gi opp, og midtveis i perioden reduserte Helle Melander til 2-3 for Bygdø Monolitten etter slett forsvarsarbeid av Nor-jentene.

Dermed var det intens spenning i Oslo.

- Nå må vi roe ned og spille ball. Ikke stresse, oppfordret assistenttrener  Tor Petter Andreassen fra sidelinjen.

Oppfordringen hjalp dessverre ikke. Nor 92-jentene slurvet, og dette utnyttet Bygdø Monolitten til fulle. Etter 16.30 banket Pernille Kolgrov ballen i mål, og det sto 3-3.

Nor 92 valgte å topp laget i innspurten, og kjørte VM-klare Celine Ripel og Eline Dagestad i samme rekke. Hjemmelaget ble rystet, men flere mål ble det ikke.

Fakta

NM puljespill, jenter 16:

Lørdag:

Bygdø/Monolitten-Nor 92 3-3 (1-2, 2-1)

Skøyenhallen – ca 100 tilskuere.

0-1 Marie Johannessen 11.02, 1-1 Juni Reitan Fjøsne  13.02, 1-2 Marthe Sophie Janic 19.00, 1-3 Nicoline Marie Olsen 24.02, 2-3 Helle Melander 30.23, 3-3 Pernille Kolgrov 36.30.

Tunet-Nor 92 4-2 (2-2, 2-0)

NOR 92s mål: Marthe Sophie Janic og Nicoline Marie Olsen.

LES OGSÅ:

Vant hovedlandsrennet

Imponerte på femmila

Monsen på sjetteplass i storslalåm