Gå til sidens hovedinnhold

NOR 92 tok seriegull

Artikkelen er over 3 år gammel

NOR 92 har vunnet 14 strake kamper i 1. divisjon, og tok seriegull fire runder før slutt. Mandag kveld ble Bygdø Monolitten slått 6–1.

OSLO: NOR 92 reiste til Skøyenhallen vel vitende om at de ble seriemestere om de slo Bygdø Monolitten mandag kveld. Og innebandylaget fra Nedre Eiker gikk rett i strupen på sine motstandere. Allerede etter 24 sekunder knallet Kristian Braathen Becher inn 1-0-ledelse til Tigers.

NOR 92 ledet 3–0 etter første periode og 4–1 etter den andre.

– Vi hadde bra tempo på ballen og la grunnlaget for seieren i den første perioden, forteller NOR 92-trener Manne Strandberg.

NOR 92 kan nå belage seg på kvalifiseringsspill til eliteserien i Langesund helgen 6.–8. april etter at de er vinnere av 1. divisjon Øst. I kvalikspillet venter det nest siste laget i eliteserien og tre eller fire vinnere fra 1. divisjon. Nor 92 må bli nummer en eller to for å rykke opp.

LES OGSÅ: Ny seier til NOR 92

Vil rykke opp

– Å rykke opp til eliteserien igjen er det store mål denne sesongen, forteller Strandberg.

NOR 92 rykket ned fra eliteserien for to år siden, og ble nummer to i 1. divisjon i fjor.

– Vi gleder oss veldig til kvalikspillet, men det kommer til å bli tøft. Det kommer et lag fra eliteserien, også er Harstad fra nord veldig gode. Men målet er opprykk. Nå som vi er klare for kvalik kommer vi til å legge inn en tøffere treningsperiode for å toppe formen til kvalikspillet, sier Manne Strandberg.

LES OGSÅ: – Nå vil vi rykke opp til eliteserien

– Positiv kurve

Lillestrøm, som lå på 2. plass foran fredagens oppgjør mot Ajer, tapte noe overraskende 12–8 i den kampen. Dermed kunne Tigers feire seriegullet fire kamper før slutt med seier mot Bygdø Monolitten.

– Jeg føler vi har hatt en positiv kurve de siste ukene, og føler meg trygg på at vi kommer til å prestere også her, sa Strandberg til nor92.com før mandagens kamp.

– Vi går som vanlig inn med full respekt for motstanderen. I forrige bortekamp mot BMIL var det jevnt et godt stykke ut i tredje periode, sa Strandberg videre.

LES OGSÅ: Jørgen (18) tok suverent VM-gull

Fokus på å utvikle seg

NOR 92 er nå klare på at de må bruke hver eneste trening, og hver eneste kamp til å ta steg som gjør at man står best mulig rustet i kampen om å ta en av de to plassene som gir en plass i Eliteserien 2018/2019. 

I oppgjøret mot Bygdø Monolitten stilte NOR 92 med nær fullt mannskap, kun Simen Bendiksen (betennelse i beinet) og Christoffer Gunnarsson (ryggskade) sto over kampen.

Fox tilbake

Robert Fox (35) var tilbake i NOR 92s lagoppstilling, og skal spille for Tigers ut sesongen. Han er i Norge for noen måneder, og klubben har blitt enige med Fox om at han skal bidra i spillegruppen under sitt opphold i Norge.

Robert Fox har tidligere spilt 60 kamper for NOR 92, og var med på sin siste kamp for klubben i november 2010 før han returnerte til Sverige.

– Vi har et ungt lag, og trenger en rutinert spiller som Fox. Han kan være med å pushe de unge spillerne, sier Strandberg.

NOR 92s mål: Kristian Braathen Becher 2, Jørgen Nilsen Ripel, Robert Eugene Fox, Fredrik Ullern og Jørgen Braathen Becher.

Kommentarer til denne saken