Innføring av eiendomsskatt bør øremerkes skolebygg

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Utbygging og vedlikehold av skolene i Øvre Eiker har i årtier vært preget av dårlig økonomi og kortsiktige planer. Rødt i Øvre Eiker mener det må tilføres friske og nye midler for å få fortgang i nybygging og vedlikehold av dagens skoler.

Vi foreslår at det innføres eiendomsskatt som øremerkes skolebygg.

Hokksund barneskole på Lerberg er i dag overfylt og trenger oppgradering. Vi foreslår at det bygges en ny to parallell barneskole i Hokksund sentrum, nær knyttet til dagens ungdomsskole som en midlertidig avlastning.

Denne nye barneskolen kan seinere overtas av ungdomsskolen.

I Oppgaveutvalgets rapport om framtidas skole foreslås det å bygge en ny barneskole på Loesmoen med plass til 700 elever. Rødt er imot dette forslaget. Av hensyn til tilhørighet, trivsel og miljø, må barneskolene ligge i elevenes nærhet.

På sikt bør kommunen arbeide for en overtakelse av Eiker videregående fra fylkeskommunen Viken for framtidig barneskole. Dette er et skoleområde som ligger sentralt og gir mange gode og fleksible løsninger. Kommunen kan avgi tomt til bygging av ny videregående skole på Loesmoen m/tilhørende haller.

Ungdomsskolene i Vestfossen og Skotselv beholdes av hensyn til stedsutviklingen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken