DRAMMEN: – Det er et enstemmig ansettelsesutvalg som går inn for Trude Andresen som ny kommunedirektør i Drammen. Vi har hatt en svært dyktig rådmann i Elisabeth Enger i oppstartsårene for Drammen kommune, og nå mener vi å ha funnet den beste arvtakeren til å lede og utvikle kommuneadministrasjonen videre, sier ordfører Monica Myrvold Berg i en pressemelding fra Drammen kommune.

Berg har ledet ansettelsesutvalget for ny kommunedirektør. I utvalget har hun hatt med seg Lina Strandbråten (Ap), Kjell Arne Hermansen (H), Ulf Erik Knudsen (Frp) samt Laila Evensen fra Fagforbundet og Kristin Høibakk fra Utdanningsforbundet.

Elisabeth Enger går av som rådmann 31. juli. Det er kommunestyret som behandler ansettelsen av ny kommunedirektør i sitt møte 28. marts.

Andresen har tidligere vært kommunedirektør i Øvre Eiker, men er nå i Indre Østfold Kommune. Hun er bosatt i LIer og er utdannet statsviter.

– Trude Andresen har vært kommunedirektør siden 2015 og har både erfaringen og de nødvendige kvalifikasjonene. I tillegg kjenner hun både Drammen og drammensregionen veldig godt, og hun er opptatt av å utvikle Drammens posisjon som regionsentrum. Så vi er sikre på at vi har funnet den beste kandidaten til jobben som kommunedirektør, sier ordfører Monica Myrvold Berg.