Gå til sidens hovedinnhold

Innstramming i skjenketidene: – Meningsløst og muligens katastrofalt

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vanligvis kan utestedene i Drammen holde åpent til klokken 03.30. Nå skal kundene hjem langt tidligere, enten de liker det eller ei.

Fredag i forrige uke, samme dag som Drammen kommune kunne slå fast at de har gått fire uker uten et eneste registrert smittetilfelle, stemte flertallet i kommunestyre for en kraftig innskrenking av skjenketidene. Forslaget ble vedtatt mot stemmene fra Frp sine åtte representanter, Venstres ene representant og en fra Nei til Bom.

Det ble besluttet at alle byens utesteder må skru igjen ølkranene før klokken er 00.30 i helgene og før midnatt på hverdager. Vedtaket er enestående i Norge. Ingen andre kommuner har fattet tilsvarende vedtak. Andre kommuner velger å åpne opp og øke skjenketidene.

Vi i Frp stiller oss uforstående til vedtaket. Vi synes det er rart å begynne med et slikt tiltak nå som det er fjerde uke på rad uten smitte. Hadde vi hatt en betydelig økning i smitte ville det kanskje være fornuftig, men i dagens situasjon, hvor resten av samfunnet skal åpnes opp, blir dette meningsløst.

Det har riktig nok vært noen mindre hendelser med kø med for liten avstand, og samling av folk på torget, men å innføre kraftig innstramming i skjenketider av den grunn er en gigantisk overreaksjon. Det vil også medføre at langt flere velger hjemmefester og nachspiel, hvor ingen holder kontroll på avstand og smittevernsnegler.

Det er også et problem at de nye reglene vil føre til grov forskjellsbehandling, og muligens at folk mister jobb og virksomheter går konkurs. Noen puber og restauranter lever godt med å stenge ved midnatt – de har hoveddelen av sin omsetting på dag, ettermiddag og kveld. Mens andre virksomheter er i stor grad basert på omsetning i tidsrommet 23.00-03.00. Representanter for disse har uttalt at vedtaket i kommunestyret kan bli katastrofalt.

Man kan heller ikke se bort fra at en del også kan velge å dra til andre kommuner med lengre åpningstid. Veien til Asker og Oslo er kort.

Les også

Fikk dårlig melding på åpningsdagen: – Vi får bare gjøre det vi kan

Les også

Utelivet reagerer på tidlig skjenkestopp: – En økonomisk katastrofe

Kommentarer til denne saken