(Siste)

Nylig kom Apples siste versjon av operativsystemet (iOS11), og er du blant dem som har oppgradert kan du oppleve ikke å komme inn på plussaker eller på eAvisen. Det er rett og slett fordi vi ikke lenger uten videre klarer å kjenne deg igjen.

I stedet for å komme rett til saken du ønsker å lese, kan du derfor bli møtt av en melding om at du må endre innstillinger i nettleseren din. Den enkleste måten å unngå slike feilmeldinger på, er å gjøre denne enkle endringen.

Vi jobber med å lage en bedre løsning, slik at du som leser oss ikke skal merke noe til denne typen endringer, men frem til vi er i mål med dette trenger vi din hjelp.
 

Slik endrer du på iPhone

For å slippe å trykke “OK” hver gang du skal lese innhold hos oss, kan du gå inn i “Innstillinger”-menyen på telefonen eller iPaden din. Bla nedover i listen til du kommer til Safari, klikk deg inn og finn frem til valget “Ikke spor mellom nettsteder”. Denne må skrus av, for å slippe feilmeldinger.

Frem til siste versjon av operativsystemet til Apple, har vi kunnet kjenne igjen brukere ved hjelp av det som kalles tredjeparts-cookies, dette går ikke lenger av seg selv når “ikke spor mellom nettsteder” er skrudd på. Ved å skru det av, gir du oss kort fortalt rett til å kjenne deg igjen fra gang til gang.

Slik endrer du på Mac

Det er ikke bare på iPhone og iPad feilmeldingen dukker opp. Har du oppgradert til siste versjon av operativsystemet til Apple på Macen din, og bruker Safari som nettleser når du leser oss, må du endre dette også i nettleserinnstillingene på Safari.

Klikk på Safari i menyen og gå inn på “Valg”. Under fanen “Personvern” må du skru av “Forhindre nettstedsporing”.