Isene fikk opp 61,18 i sitt beste kast. Han var sjanseløs i kampen om å komme blant de åtte som fikk kaste videre etter de tre første omgangene.

Etter 60,95 i første omgang ble det 61,18 i den neste og et dødt kast i tredje omgang. Dermed kom Sturla-utøveren seg aldri bort fra 12.-plassen og var tilskuer i slutten av OL-finalen som endte med svensk dobbeltseier.

– Skuffet?

– Nei. Jeg gikk inn i mesterskapet og var på papiret ikke god nok til en finale. Det har vært en sesong der det har vært lett å skylde på en kneskade som har gjort at det har gått gradvis nedover siden sesongen startet, sa Isene.

Han sier at det på trening ikke har vært opp mot det beste siden kneet ikke var irritert.

– Det er lett å skylde på det, og jeg tror at mye av skylden ligger der.

– Var du hemmet av skaden i finalen?

– Jeg har forsøkt å holde det i sjakk, og det er ingen alvorlig skade. Det er en tendens til at du holder igjen om du kjenner smerter. Gjør du det i et OL, er det alvorlig.

Ingen pause

Skaden er ikke verre enn at Isene vil fortsette å konkurrere ut sesongen.

– Verdensrankingen blir strøket til neste år, og med tanke på kvalifisering til de neste mesterskapene blir NM et viktig stevne med mange poeng. Der skal jeg i hvert fall delta.

Kanskje blir det noen andre stevner på ham også. Det hjelper å være i samme stall som Daniel Ståhl og Simon Pettersson, som tok gull og sølv på OL-stadion i Tokyo.

– Dette er en fin billett til noen store stevner mot slutten av sesongen, og jeg vet at managementet har 1.- og 2.-plass i OL og meg i finalen. Han prøver å få meg inn i stevner som skaffer meg poeng med tanke på de kommende mesterskapene.

Tom

Isene tok seg til finalen takket være 63,26 og 10.-plass i kvalifiseringen. Han kom inn til OL med årsbeste på 65,27.

I finalen ville det seg ikke.

– Jeg følte at jeg presterte så godt som jeg kunne i kvalifiseringen, og jeg er i OL og klarte å komme til finalen. Og det er derfor jeg ikke er så skuffet. Jeg følte meg tom i dag og hadde ikke så mye mer å gi. Det handlet om å nyte opplevelsen, sa Isene.

Daniel Ståhl ble olympisk mester med 68,90, som han fikk opp i 2. omgang. Simon Pettersson kom nærmest ham med 67,39, som han greide i 5. og nest siste omgang. Han skjøv Lukas Weisshaidinger ned til bronseplass. Østerrikeren fikk bronse med 67,07, fem centimeter foran australske Matthew Denny.

(©NTB)