IT-gigant satser i Drammen – Unni (27) sparer to timer pendling hver dag

JUBLENDE GLAD: Systemutvikler Unni Le (27) kan nesten se hjem til leiligheten sin fra hjørnekontoret ut mot elva. Hun har drømt om arbeidsplass i hjembyen i flere år.

JUBLENDE GLAD: Systemutvikler Unni Le (27) kan nesten se hjem til leiligheten sin fra hjørnekontoret ut mot elva. Hun har drømt om arbeidsplass i hjembyen i flere år. Foto:

– Jeg ble så glad at jeg nesten begynte å gråte!

DEL

STRØMSØ: Områdeleder Jørgen Kaasa (47) i Bouvet hadde med seg 25 ansatte på flyttelasset da han forrige uke fikk nøklene til det splitter nye kontoret i Drammen Business Center.

Nå skal Kaasa ansette flere. Gjerne et sted mellom 10 og 15 hvert år de neste årene.

– Jeg kunne ansatt ti stykker i morgen, om vi hadde fått tak i de rette folka, forteller han.

Målet er å få tak i flere som systemutvikler Unni Le (27) fra Drammen. Men dem er det kamp om.

– Det er vanskelig å få tak i gode folk. Ved å etablere oss i Drammen tror vi at vi blir mer attraktive for flere flinke drammensere. Mange er i etableringsfasen og lei av å pendle til Oslo, mener Kaasa.

FORNØYDE: Områdeleder Jørgen Kaasa (47) (f.v.), systemutvikler Unni Le (27) og avdelingsleder Erik Sogge (38) trives med fleksible lokaler med fellesarealer og møterom.

FORNØYDE: Områdeleder Jørgen Kaasa (47) (f.v.), systemutvikler Unni Le (27) og avdelingsleder Erik Sogge (38) trives med fleksible lokaler med fellesarealer og møterom. Foto:

Sparer to timer pendling

Unni Le siktet seg inn mot Bouvet allerede under studiene. Da hun var ferdig for to år siden, fikk hun jobb på kontoret i Sandvika. 27-åringen er født og oppvokst i Drammen og bor nå på Hotvet, bare en liten kilometer fra det nye kontoret.

Bouvet har snakket om å etablere kontor i elvebyen i flere år. Da nyheten kom, var Le en av dem som jublet aller høyest.

– Jeg har drømt om det. Nå sparer jeg to timer pendling hver dag. Det er helt konge!

-

LES ALLE SAKENE HER

Tips oss: dt24@dt.no

– Veldig stolt

Le syns det har gått helt greit å pendle, men er nå veldig glad for å slippe. Hun tror det kan bidra til byens utvikling at anerkjente firmaer velger Drammen.

– Kanskje kan folk endre på synet om at man må bo og jobbe i Oslo eller andre storbyer for å satse på karrieren, tror hun.

Da 27-åringen for første gang kom inn i de nye lokalene og fikk se kontorplassene med utsikt over Drammenselva, ble hun helt rørt.

– Jeg ble så glad at jeg nesten begynte å gråte! Og veldig stolt, dette er jo byen min, smiler hun.

– God butikk for oss

Områdeleder Kaasa har nå ansvar for de to kontorene i Sandvika og Drammen. Han er glad for all jubelen fra de ansatte som får kortere reisevei. Samtlige 25 som nå flytter til drammenskontoret bor i området.

– Men vi gjør det ikke bare for å være snille. Dette er god butikk for oss og rein logikk for både å kunne rekruttere flere flinke folk og komme tettere på kundene i drammensdistriktet, sier han.

Nå har Bouvet solide ambisjoner om å vokse.

– Ja, dette er bare startskuddet. Vi skal bli store i Drammen, sier avdelingsleder Erik Sogge (38).

VIL VOKSE: Nå ønsker Unni Le (27) (f.v.), Jørgen Kaasa (47) og Erik Sogge (38) seg flere nye kolleger. Gjerne ti allerede i morgen.

VIL VOKSE: Nå ønsker Unni Le (27) (f.v.), Jørgen Kaasa (47) og Erik Sogge (38) seg flere nye kolleger. Gjerne ti allerede i morgen. Foto:

– Vanskelig å få ansatt nok

Bouvet er ikke alene om å ønske seg flere flinke folk. I mai skrev Drammens Tidende om Deloitte som ønsket å ansette inntil åtte nye revisorer og rådgivere i år, men kun hadde fått tak i to.

– Det har vært vanskelig å få ansatt nok, det er så mange flinke folk som pendler inn til Oslo. Vi ønsker å beholde flere smarte hoder i byen. Gjerne folk som kommer rett fra masterstudiene, uttalte kontorleder Sturle Holseter (44) da.

Revisor Linn Tabita Johansen (27) fra Vestfossen skjønner ikke at ikke flere vil jobbe i Drammen.

– Jeg syns det er litt rart. Det handler nok om at alle tror de må jobbe i Oslo for å få muligheter, uttalte hun.

Jobbintervjuer hver uke

Sogge og Kaasa har jobbintervjuer hver eneste uke nå, og har allerede signert flere nyansatte som er på vei inn. Systemutviklere, programmerere, designere, testledere og prosjektledere står på ønskelista.

Bouvet har fra før flere store kunder i Drammen, som Husbanken, Uloba og Helse Sør-Øst.

– For oss er det veldig interessant at flere flytter til Drammen, som Statens vegvesen som er en stor kunde av oss, forteller Kaasa.

27 år gamle Le elsker utviklingen i hjembyen.

– Når vi får flere store, kule firmaer i Drammen, kan det friste flere til å flytte hit også, tror hun.

BLE RØRT: – Jeg ble veldig stolt da jeg fikk se kontoret for første gang, dette er jo byen min, sier Unni Le (27).

BLE RØRT: – Jeg ble veldig stolt da jeg fikk se kontoret for første gang, dette er jo byen min, sier Unni Le (27). Foto:


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken