(Bygdeposten)

Øya i Vikersund er et idyllisk og meget populært turområde. Men idyllen blir ganske raskt brutt. Bygdeposten tok en kjapp tur på befaring. Man skal ikke gå særlig langt innover turstien før man oppdager rosa plastposer med hundemøkk som henger som juletrepynt i buskene. Hadde folk giddet å bære møkkaposen bare noen meter til, så hadde de funnet søppelbøtta ved brua. En hundeeier hadde tatt med møkka et lite stykke. Men tre meter fra søppelbøtta lå det to poser med møkk. Godt sammenknyttet, men hundeeieren gadd tydeligvis ikke å kaste posene i bøtta.

Ivrig turgåer med hund reagerer

Ivar Harry Nilsen har sendt oss et bilde av hvordan det nylig så ut på trappa til handikapp-toalettet på Øya nylig. Der lå ikke mindre enn seks plastposer med hundemøkk. Det fikk den ivrige turgåeren fra Vikersund til å reagere.

– Undrer hvem som skal plukke posene. Må gå an å ta med hjem å kaste det der. Her er det lite under luggen på enkelte hundeeiere, skriver han i e-post til Bygdeposten.

Ivar Harry forteller at han selv er hundeeier. Han går ofte tur med dreveren sin på Øya, men synes det er lite trivelig slik som det ser ut.

– Det er fælt å se. Digre bikkjer har lagt fra seg store hauger som eieren bare lar ligge, sier han.

Turgåere bruker skogen som do

«Må man, så må man» er tydeligvis et motto for enkelte av turgåerne, som føler at «naturen kaller» inne på Øya. Ivar Harry Nilsen har sett flere etterlatenskaper etter de tobeint inne i skogkanten langs stien. Dette er ikke bare noe svineri. For ham og andre som går der med hund, er dette et stort problem.

– For hunden min spiser det. En gang den hadde spist møkk, skulle vi etter turen på Øya sette oss i bilen og kjøre på hytta. Det luktet over hele bilen, sier han.

Flere av de Bygdeposten møtte på turen innover øya, kommenterte at «det er bra at dette blir skrevet om». Det er tydeligvis flere enn Nilsen som har lagt merke til hvor ille det ser ut. Noen av dem som vi møtte, foreslo at kanskje burde det vært satt ut flere søppelspann langs stien.