Gå til sidens hovedinnhold

Jaktet tre poeng i intense sluttminutter i Mjøndalen

Det endte 1-1 i Mjøndalen søndag kveld tross en kavalkade mot Sandefjords mål den siste halvtimen.

MJØNDALEN: Det som startet som en match uten tempo og målsjanser, endte med å bli en svært spennende kamp om tre poeng. Ingen av lagene klarte imidlertid å sikre full pott, og måtte ta til takke med poengdeling.

Det ble en forsiktig start på oppgjøret mellom Mjøndalen og Sandefjord. Ingen av de to lagene utrettet stort i de innledende minuttene av matchen, men det kunne se ut til at gjestene hadde et ørlite overtak på det som skjedde ute på matta. De blåkledde hadde tross alt hatt en god utvikling etter en trå sesongstart. Før oppgjøret søndag var de hele 11 poeng foran MIF på tabellen.

Etter hvert som minuttene tikket på Consto Arena ble det tydelig at store deler av første halvdel skulle bli av det svake slaget. Rivalene spilte under pari og utrettet svært lite. Det var ikke før klokka hadde bikket halvtimen at vertene begynte å nærme seg noe. Først fikk de brunkledde en god mulighet på et hjørnespark og deretter headet Nakkim like utenfor nettet. Til tross for at prestasjonene ute på kunstgresset ikke var til å juble av, så var det MIF som nå stod for de få sjansene som var.

Mot pause var Mjøndalen det laget som viste mest angrepsvilje og som var mest offensive på egen hjemmebane. Det skulle likevel bli gjestene som satte den første ballen i mål. I det 45. minutt dunket Sandefjords Marc Vales ballen inn etter en corner. Hjemmelaget fikk først klarert, men Vales stod plassert til venstre for mål og klinte ballen i motsatt hjørne.

Det ble lagt til hele fire minutter på første omgang, noe Fredrik Brustad forsøkte å utnytte til MIFs fordel. Angrepsspilleren kom til en god posisjon foran mål, men en av Sandefjords forsvarere fikk akkurat stoppet en utligning. Dermed stod det 1-0 til pause.

Se høydepunktene her:

Mjøndalen presset på for tre poeng i intense sluttminutter mot Sandefjord, men de klarte såvidt å stå imot. Se høydepunktene i 1-1 kampen mellom Mjøndalen og Sandefjord her.

Jaktet tre poeng

I hvilen gjorde hjemmelaget to bytter. Ut gikk Albin Sporrong og Fredrik Brustad. Inn kom Erik Stavås Skistad og Martin Rønning Ovenstad. Gjestene spilte med samme mannskap som før pause.

Kort tid inn i andre omgang løp Ole Amund Sveen mot boksen i høy fart. MIF-spilleren var i god posisjon til å utrette noe for hjemmelaget, men ble hindret like foran mål. Sveen slo ut med armene og signaliserte at Sandefjord-spilleren burde blitt straffet for det, men fikk ikke gehør av dommeren.

Mjøndalen virket mer offensive og på hugget i starten av andre halvdel. Det resulterte i en svært etterlengtet utligning etter en drøy time. Kent Håvard Eriksen stod fint plassert om lag tolv meter fra mål, da et hjørnespark havnet utenfor feltet. Eriksen klinte til fra avstand og fikk ballen gjennom en mur av spillere foran buret. Like før ballen gikk i mål var den innom Markus Nakkim. Uansett en etterlengtet utligning til 1-1.

Til tross for noen intense sluttminutter klarte ingen av lagene å få ballen i mål for andre gang. Dermed endte det uavgjort på Consto Arena.

KAMPFAKTA

Mjøndalen – Sandefjord 1-1 (0-1)

1350 tilskuere.

Mål: 0-1 Marc Vales (45), 1-1 Markus Nakkim (61).

Dommer: Kai Erik Steen, Østsiden Askøy.

Gult kort: Vidar Ari Jónsson, Sandefjord.

Lagene:

Mjøndalen (4-3-3): Sosha Makani – Herman Kleppa, Markus Nakkim, Daniel Janevski, Joackim Olsen Solberg – Ole Amund Sveen, Isaac Twum, Albin Sporrong (Erik Stavås Skistad fra 46.) – Lars Olden Larsen, Kent Håvard Eriksen (Benjamin Stokke fra 75.), Fredrik Brustad (Martin Rønning Ovenstad fra 46.).

Sandefjord (4-3-3): Jacob Storevik – Brice Wembangomo (Sander Moen Foss fra 22.), Martin Kreuzriegler, Marc Vales, Ian Smeulers – Sander Risan Mørk, Harmeet Singh, William Kurtovic – Vidar Ari Jónsson (Erik Brenden fra 68.), Alexander Ruud Tveter, Franklin Nyenetue (André Sødlund fra 68.).

Kommentarer til denne saken