GULSKOGEN: Da Janita Wenaas satt og sminket seg tirsdag formiddag observerte hun at en grå bil stoppet utenfor huset hennes.

Like etter bilen hadde kjørt vekk fra huset, la hun ut et innlegg i en Facebook-gruppe. I innlegget skriver hun at bilen som stoppet utenfor hjemmet tok bildet av flagget, og at dette vekket oppmerksomheten hennes.

Til Drammens Tidende sier Wenaas at hun ikke er sikker på om kvinnen i bilen tok bilde av flagget fordi hun synes det var fint, eller om hun tok bilde for å dokumentere et flagg som vedkommende skulle ta ned.

– Om bilisten tok bilde fordi hun synes flagget var fint, så setter jeg stor pris på det. Men om hun tok bilde fordi hun skal planlegge å stjele det, så er det veldig dumt.

LES OGSÅ: Pride markeres på Marienlyst stadion: – Strømsgodset er for alle

Satt opp kamera

Ettersom Wenaas er engstelig for at flagget skal bli stjålet, har hun satt opp et kamera som vokter flagget.

– Når jeg ikke er hjemme selv så tar kameraet opp all aktivitet som skjer på verandaen og har god oversikt over flagget.

32-åringen legger til at hun har hørt at flere som bor på Gulskogen har opplevd å bli frastjålet ting som står i hager, utenfor hjemmet og post. Dette er en av hovedgrunnene til at hun overvåker flagget.

– Det er trist, men jeg vil være forberedt. Om noen plutselig stjeler flagget så vil jeg se hvem det er, forteller hun.

LES OGSÅ: Aass Bryggeri om ny streng utslippstillatelse: – Må vurdere produksjon i utlandet

– I år er vi satt tilbake

Wenaas og familien har valgt å henge opp Pride-flagget for å vise sin støtte.

– Jeg har to bonusbarn som går på Gulskogen skole og der ble flagget stjålet.

Hun forteller videre at barna viste stor frustrasjon over skolens flaggsituasjon og at det derfor er viktig for dem å flagge hjemme.

Hun opplyser om at barna viser stor glede for at flagget får henge på terrassen.

Bonusmoren sier til avisen at hun er positivt overrasket over at flere viser sin støtte til det skeive miljøet.

– Frem til nå så virker det som det har vært en stigende akse når det kommer til aksept rundt Pride, og det er jeg veldig takknemlig for.

Hun er derimot litt skuffet over hvor mange negative kommentarer folk har om Pride i forskjellige kommentarfelt.

– Det kommer seg, men i år er vi satt tilbake. Folk skriver mye om hvorfor Pride skal være en dårlig ting, noe jeg mener det overhodet ikke er. Pride er vakkert og det håper jeg flere vil forstå.

LES OGSÅ: Covid er tilbake! Slik blir sommerbølgen