Jeg får vondt av å se hvilken retning KrF har tatt i dette landet, særlig når det gjelder dem som ikke er født i den heteronormative enden av kjærlighetsskalaen.

Når vi får et så enfoldig og inkompetent KrF med så stor makt, forstår jeg at flere trekker seg fra partiet, slik KrF-politiker Kristin Walstad i Asker nylig gjorde. Etter at Knut Arild Hareide trakk seg og Kjell Ingolf Ropstad kom inn, ble jeg både skremt og skikkelig skuffet. Hvor ender vi nå?

Første gang jeg hørte ordet konverteringsterapi, gikk kroppen min helt i lås. Hva er det han sier? At dette fremdeles kommer opp som tema, i 2020, gjør meg skrekkslagen.

Gjennom all moderne tid har LHBTI-personer (lesbiske, homofile, bifile, transpersoner og interkjønnpersoner) blitt trakassert, hundset, hatet og spyttet på av både folk og stat. Sett i et historisk perspektiv, er det ikke mange årene siden vi straffeforfulgte mennesker med en annen legning og forsøkte å kurere dem ved statlige institusjoner. Men vi skjønte jo bedre. Vi fjernet lover, fordi vi skal beskytte alle landets innbyggere. Men hvor ble det av KrF?

Hvor ble det av partiet basert på nestekjærlighet?

Mener virkelig Ropstad og hans likesinnede at homofil kjærlighet og annen annerledeshet skal kunne kureres ved bønn? Hvor naiv og trangsynt går det an å bli? Jeg kjenner jeg blir så sint og ufattelig trist. Jeg skal altså i 2020 som forelder til to «skeive» og en «rett» slutte å elske mine barn med en annen legning? Skal jeg, med Bibelen i hånden, slå hånden av mine elskede barn for å ettergi «kristenfolks» syn på rett og gal måte å elske på? Jeg gremmes.

La meg fortelle litt om meg selv: Jeg anser meg som en av dem som har vært spesielt heldige. Jeg har tre barn, ett i hver leir. Min første foretrekker menn og har gitt meg tre vidunderlige barnebarn. Et mer etterlengtet barn skal du lete lenge etter. Jeg så henne den gangen inn i øynene og lovet å elske henne betingelsesløst i all evighet. Etter to år kom det ei nydelig jente til, som har gitt meg et nydelig barnebarn og to bonusbarnebarn med sin fantastiske livskjærlighet, en kvinne. Lykken av å holde mitt andre barn var like ufattelig og fantastisk som den første gangen.

Dette skjønner alle som har vært så velsignet som meg. Til slutt ønsket jeg meg en gutt. Han kom fem år etter. Hans kampånd og tro på å forbedre verden og hans evne til å elske alle mennesker har lært meg så mye. At han skulle ende med å komme hjem med en guttekjæreste, kjentes ut som det eneste rette, for ekte kjærlighet kan du både kjenne og se. Familien jeg hadde drømt om, var komplett. Alle mine barn har lært meg så mye, og jeg har forsøkt å møte dem fordomsfritt og elske dem betingelsesløst slik jeg lovet.

Legningen til de to yngste har aldri vist seg som avvik. De er like empatiske, emosjonelle, kjærlige, selvstendige og fullt ut oppegående som andre mennesker med annen, såkalt «riktig» legning.

Nå er alle barna i 40-årene og veletablerte. Det eneste som har vært vanskelig for meg gjennom deres oppvekst og inn i voksenlivet, er å høre hvordan mennesker i år etter år har trakassert, latterliggjort og sett ned på våre «skeive» barn. Særlig når de kommer med påstander om at de skal kunne kureres. Jeg har nå rundet mitt syttiførste år, og jeg har levd og kjempet mot slike vrangforestillinger i altfor mange av disse årene, særlig fra kirkens egne tilsatte.

Som nærmeste øyevitne til mine to barns kamp og fortvilelse i oppveksten finnes det ingen tvil i mitt hjerte: De er født slik. Dette ville de aldri valgt selv. Gud sa: La de små barna komme til meg, hindre dem ikke, for de hører meg til. Har KrF sovet i timen? Har dere hoppet over dette kapittelet i Bibelen?

Jeg vil takke deg, Kristin Walstad. Takke for at du ikke ble sittende stille i båten. Jeg klarer heller ikke se inn i mine barns øyne, å verken se eller si at det er noe galt med dem. De er fullkomne alle tre. To liker menn, ei liker dame. Gud må ha hatt et ekstra godt øye til meg, siden hen gav meg slik en fantastisk gave.

Min mor lærte meg: Gud er bare kjærlighet. Kjærligheten er like stor og ren for alle som er så heldige å få oppleve den, uansett hvem du elsker.

Jeg har alltid hatt min barnetro, men den har dessverre visnet i takt med KrFs manglende medmenneskelighet. Ikke ta fra meg den lille troen på den kristne nestekjærligheten som er igjen. Jeg vil oppfordre dere til å eie makten med hjertet, ikke med frykten.

Les også:

Les også

Alle gutta drev med sport. Ferdinand (24) ville heller danse og synge:– Jeg ble spytta på