Hei alle flotte busspassasjerer der ute!

For det første vil jeg beklage på det sterkeste at denne streiken berører dere passasjerer, men jeg vil også få takke for all sympatien og støtten vi møter ute blant dere, når vi står ute med våre gule vester.

Nå har det seg slik at vi bussjåfører har fått nok av anbudstrollet, som kan gå på akkord med både sikkerhet for passasjerer og oss bussjåfører. Det vil for eksempel si at vi ikke har nok tid til sikkerhetsjekk ved uttak av busser når vi starter et skift.

Vi har tøffe rotasjoner hvor vi nesten ikke har tid til å gå på toalettet. Vi har også skift hvor vi starter klokka 05.30 og som varer til klokka 09.00, opphold cirka tre timer for så å begynne igjen klokka 12.00 og jobbe til klokka 16.30. Det vil si rundt 11 timer på jobb, men vi får betalt for åtte. Dette er detikke mange som ville godtatt.

Vi ble også lovet skriftlig i 2008 da bussbransjeavtalen kom, at vi skulle komme opp på gjennomsnittlig industriarbeiderlønn. I dag, 12 år etter, ligger vi forsatt 27 kroner i timen etter det vi ble lovet i 2008. Og vi blir stadig akterutseilt i forhold til dette.

Nå får nok være nok. Vi er alene på bussen med det hele ansvaret, og vi har ingen sikkerhetsventil om noe skulle gå galt. Det er kun oss selv vi har å stole på. Jeg er veldig stolt av å være bussjåfør, å legger min sjel i det å frakte dere passasjerer og deres barn trygt fra A til Å.

Håper med dette at dere har fått en grei og forståelig forklaring på våres situasjon. Nå gleder jeg meg mest til å frakte dere trygt frem i fremtiden. Streik er selvfølgelig ikke en situasjon vi bussjåfører ønsker og være i, vi vil aller helst frakte dere fantastiske passasjerer trygt rundt omkring, for en respektabel lønn, uthvilt og i trygge busser.

Les også:

Les også

Hjelp, det er busstreik. Men kunne det vært en idé å sykle til skolen?