Russefeiringen har gått over alle grenser denne gangen. Natt etter natt har det passert russebusser forbi huset vårt i Ringeriksveien (i Lier). At de passerer er ikke det verste, men de spiller så høyt at malinga nesten flasser av veggen. Mer realistisk sagt er at alt i huset rister.

En kveld stoppet det en buss utenfor. Russen løp ut i hagene til oss og naboen vår. De trodde våre hager var utedoer. Det satt russ å gjorde fra seg over alt. Det endte med at vi jagde dem ut i bussen for å få dem av gårde.

Den natten stoppa vi mange busser med melding om at de skulle roe seg. På en buss hørte vi russen sa «slipp oss ut, så skal vi ta dem». Med dem mente de oss, min nabo og meg. Litt av noen tøffinger spør du meg. En annen sjåfør på en russebuss brukte bussen som rambukk, for å skyve bort min nabo.

Et par busser respekterte hva vi sa, så de senket volumet på bussen når de passerte husene våre etter dette. Dessverre kom det jo mange flere busser nettene etter dette, med høyt volum.

Hva sier så politiet? Politiet har ikke kapasitet i helgene til å håndtere russen. Ikke de andre dagene heller.

Det var også et tilfelle der jeg sto i kjøkkenvinduet og snakket med politiets operasjonssentral i Tønsberg da tre russebusser fôr forbi huset i god fart med lyden på full guffe. Veldig kort tid etterpå kom en liten politibil i motsatt retning som må ha møtt russebussene.

Jeg er nå dritt lei russebusser, frustrert til maksimalt på grunn av lite søvn og skuffet over myndighetene som har gitt grønt kort for russen, slik at de kan plage folk i lang tid.

Dette må ta slutt.