Det var en stor opplevelse å se «Bye, Bye Buskerud. En ambivalent avskjedsmusikal til fylket vårt», forestillingen på Drammens Teater. Og jeg var ikke den eneste. Det var god stemning i salen. Skuespillerne fikk flere ganger spontant lattersalver og intens klapping. Og til sist reiste vi oss alle og klappet taktfast. Det var både en lærerik, morsom og god musikalsk opplevelse.

Jeg er ingen teaterekspert, men jeg ble veldig overrasket da jeg leste Kristian Klausens anmeldelse som fulgte. Han hadde hadde ikke mye positivt å si om forestillingen.Riktignok hadde vi sett stykket på forskjellige dager, men så stor forskjell kunne det ikke være på forestillingene. Derfor var det fint å lese anmeldelsen til Terje Brun-Pedersen, der han reagerte på Klausens vurderinger. Brun-Pedersens ord stemte langt bedre med den stemningen som var i salen søndag kveld.

Klausen mente det var et «håpløst materiale», og at det var noe «krampaktig» over forestillingen. Han etterlyste konfliktene og spenningen.

Ingen kan ha unngått å få med seg at det var stor konflikt ved opprettelsen av Viken. Det var stor motstand blant mange mot storfylket Viken. Spesielt vanskelig var det for mange ansatte i Buskerud fylkeskommune: Hvor skal jeg jobbe? Hva skal jeg jobbe med? Kanskje jeg ikke har en jobb i 2020?

Konflikten og spenningen «en flokk byråkrater» følte på kroppen, kom tydelig fram i stykket.

Les også Terningkast 6

– Mange ville kanskje sagt at det må finnes noe mer enn terningkast 6

Det var mange hissige politiske debatter om Viken. Jeg kjente godt igjen slagordene som kom fra scenen. Både klesdrakt, ord og fakter kjente jeg godt igjen både fra mine partifeller og fra andre partier. Det var ikke noe «krampaktig» i det som ble sagt av scenens politikere. Det gjorde godt å le av de politiske slagordene. De er kanskje ikke så viktige og riktige likevel?

Dette var en humoristisk musikal, ikke et krimstykke som skulle dirre av spenning. Stykket traff oss både med gode sangtekster, supre stemmer og med en humoristisk vri. Takk til Andrea Vik for idé, manus og regi og til en fremragende skuespillertropp og dyktige dansere. Det er bra vi slipper å si bye, bye til Elvekompaniet.