Jeg er sjokkert over at vår egen ordfører tar så lett på alvoret

Av
DEL

MeningerI disse korona-tider er det viktig å holde avstand, og være med på en felles dugnad. Det som er skremmende, er at man kan se stappfulle skjenkesteder, lekeplasser og fotballbaner i Drammen.

Men når folk ikke klarer å holde seg unna hverandre, må ordføreren ta ansvar. Hvor er du da Monica? Det er på tide at du kommer på banen og setter ned foten.

På mandag var det pressekonferansen angående uteservering i Drammen. Jeg er sjokkert over at vår egen nyvalgte ordfører Monica Myrvold Berg (Ap) tar altfor lett på alvoret og sier at «i Drammen er ikke dette en utfordring».

Men det er tross alt snakk om vår helse. Kommuneoverlege John David Johanessen uttalte lørdag at han var bekymret over denne situasjonen, tildels over at det er sporet koronasmitte tilbake til restauranter i sentrum.

Dette tyder på at det er viktig å foreta lokale grep nå slik at vi begrenser smittespredning i kommunen. Vi må begrense folkeansamlinger så mye vi kan, her har vi muligheten til å sette inn noen strakstiltak.

Mandag kveld ble det bekreftet av helseminister Bent Høie at så mange som ti personer er døde av korona-viruset i Norge (tirsdag formiddag er tolv døde i Norge red.anm.).

Dette er en vanskelig tid hvor vi må handle raskt på grunn av situasjonen. Vi må tørre å ta tøffe valg slik som Erna Solberg har gjort. De er ikke alltid like populære, men nødvendige.

Det slike ledere Norge trenger. Ledere som tørr å ta slike valg når det er ekstremt viktig, som i disse unntakstilstander.

Når blant annet hovedstaden har satt foten ned og så og si stengt hele utelivsbransjen, er det skremmende at Drammen henger så langt etter. Dette må tas på alvor og det er behov for å ta lokale grep.

Drammensernes helse må settes først.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags