Jeg flytter gjerne tilbake til Drammen etter studiene. Men da må det skje noe med barnefattigdommen

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg er 18 år og veldig interessert i byutvikling. Jeg har bodd i Drammen i hele min oppvekst og ønsker selv å flytte tilbake etter at jeg har studert. Men det er visse ting som får meg til å tenke om dette er en god idé.

Jeg syntes at det sosiale er det viktigste i et samfunn, og det at Drammen legger til rette for både unge og voksne, slik at vi kan skape gode sosiale møtesteder.

Drammen har de siste årene toppet listene over barnefattigdom. Derfor mener jeg at å legge til rette for at barn skal kunne leke og møtes uten at dette skal koste penger, er utrolig viktig. Mange foreldre har ikke råd til å la ungene sine spille fotball, håndball, gå på turn osv. Derfor vil det å lage en arena hvor barn kan komme gratis når de vil spille fotball, håndball, innebandy og mange andre aktivitet, være utrolig viktig.

For eksempel kan man tenke at barna fikk tildelt et kort på skolen, som de bruker for å komme seg inn i arenaen. Arenaen vil bli et sted hvor barn fra hele Drammen kan møtes på tvers av skoler og alder, samt at de får være i aktivitet.

Å skape flere utesteder hvor folk fra 18 år og oppover kan komme i helgene, vil være med på å skape enda mer liv i byen på kveldstid. Da kan vi også tiltrekke oss mennesker fra andre steder, som vil komme til Drammen. Ofte velger ungdommen å dra til Oslo for å dra på discotek, men hva med å prøve å få de i Oslo til å komme til Drammen i stedet?

Drammen består av 29,5 prosent innbyggere med innvandrerbakgrunn. For å samle alle kulturene ville det å lage en mathall være utmerket. Her kan folk fra hele Drammen komme og smake på alle slags kulturer, samtidig som vi kan bli mer sosiale. Vi ser en tendens til at innvandrer samler seg på ett sted i Drammen, derfor vil det å ha et møtested hvor man kan bli bedre kjent på tvers av kulturer, være positivt for de fleste. Kanskje dette til og med kan bli med på å minske fordommer og føre til at innvandrere vil bo litt mer spredt.

Flytter du til Drammen fordi du ønsker å stifte familie, er det viktig at det er gode tilbud for de unge. Derfor vil en gratis arena være perfekt. Eller kanskje du ikke er helt klar for barn og familie, og vil holde på det ungdommelige å dra på byen. Drammen er en multikulturell by, så det å ha en mathall hvor man kan smake på byens mange kulturer er noe som vil treffe de aller fleste målgrupper.

Les også:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags