Jeg håper på en snarlig retur til mer hensynsløse norske forhold

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Vi er litt deppa her i Malaga i dag. Vi har spasert store deler av veien langs stranda østover til Rincon de la Victoria. Flott tur bevares. Og velsmakende sushi-lunsj i den koselige havnebyen. Problemet, sjokket, traumet – kall det hva du vil, oppsto da vi skulle ta bussen tilbake til Malaga. Bussen var god og full. Da vi har betalt og snur oss for å gå innover i bussen, reiser et yngre par seg for å overgi plassen sin til oss.

Ryggmargsrefleksen tar over. Vi presser fram to anstrengte smil, mumler gracias uten lespe-c, vinker avfeiende og finner oss en ståplass lenger bak.

Den nesten timelange bussturen foregår i stillhet oss imellom. Denne førstegangsopplevelsen av å bli vurdert som gammel er blytung å fordøye. Vel hjemme i leiligheten prøver Brit å trøste meg. «Det er slik på sydligere breddegrader Finn, de har større respekt og viser større hjelpsomhet overfor godt voksne mennesker enn vi er vant med hjemmefra».

Jeg er nærmest utrøstelig. Busskortet går i restavfallet, og jeg logger på norwegian.no i håp om en snarlig retur til mer hensynsløse norske forhold. Det får være måte på!


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken