Jeg er 53 år, lærer, og sint. Sinna.

18. juni stilte statsrådene Guri Melby (V) og Kjell Ingolf Ropstad (KrF) til pressekonferanse der de skulle avgjøre hvorvidt jeg skulle få se min partner i sommer.

Skulle jeg få se min partner gjennom mange år, eller ikke?

En moderne familie består ikke nødvendigvis av et ektepar med to barn og stakittgjerde. I januar stengte regjeringen grensen med 24 timers varsel. Siden har det vært hermetisk lukket for alle utenom nordmenn.

Jeg kjenner et nesten uhåndterlig sinne der de reduserer min partner til Mr. Importsmitte. Der resten av Europa har fått til en innreise for kjære, er helseminister Bent Høie redd han er Herr Lure-til-seg-en-kjæreste-i-Norge. Men min partner er pensjonert politisjef og fullvaksinert.

Snart reiser de folkevalgte hjem til sine familier, som de sier de ikke kunne ha klart seg uten i denne pandemien. «Det er snakk om tillit,» sier de og gir seg selv vaksiner lenge før helse-, barnehage- og skoleansatte.

Det har gått 150 dager siden de stengte grensen. Vi lever alle under restriksjoner, men for oss med kjære utenfor grensen, kommer adskillelsen i tillegg til nasjonale og regionale restriksjoner. «Dette er en vanskelig situasjon for alle», og «Jeg forstår at dette er krevende», sier de.

Sier de det en gang til, slår jeg! Men det gjør jeg ikke. I stedet teller jeg til 10, til 20 og fortsetter å telle.

«Det er totalen av innreiser,» sier statssekretær Lars Jacob Hiim. Jeg ber ham reise en tur opp til Gardermoen og se hvor mange ferierende nordmenn som nå sprenger denne «totalen». Eller se over svenskegrensa hvor det er timelange køer.

Er det europeisk høyreekstremisme som nå blåser innover mitt Norge? Høyreekstremisme blandet med valgretorikk?

De stjal våren fra oss, og de stjeler sommeren fra mange. Hiim er utdannet jurist og vet godt at han ikke har lov til å frata oss retten til et familieliv. Derfor er vi en gruppe som nå saksøker regjeringen.

Det kan ta lang tid før jeg tilgir dere dette.

LES OGSÅ: