Det er så nedrig. Det er så hjerterått. Det er så uverdig. Det er så meningsløst. Det er så stygt. Det er så ondt.

Nedleggelsen av demensplasser på Konnerud og Gulskogen er det mest sjokkerende jeg noen gang har vært vitne til av folkevalgte. Eier dere ingen skam i livet? Har dere ingen samvittighet? Har dere ingen grenser for nedrighet?

Demenspasienter er de mest sårbare av de sårbare. Du trenger verken helsefaglig utdannelse eller pårørendeerfaring for å skjønne det. Demenspasienter er avhengige av små forhold, få pleiere, kjente omgivelser og faste rutiner.

Vil legge ned to sykehjem: – Naturlig at folk blir bekymret

Likevel klarer politikerne i Drammen, med få unntak, å ødelegge den dyrebare tiden disse pasientene har igjen i dette livet. Det er så man ikke fatter det man leser. Det er så uverdig at man blir kvalm.

Selv er jeg verken pårørende, ansatt eller på annen måte direkte berørt av dette nedrige vedtaket. Men det må da gå en grense, selv for politikere?

Jeg lider med pasientene, de ansatte og de pårørende. Finnes det ingen respekt, ære og menneskelighet igjen blant politikerne i Drammen?

Demonstrerte mot nedleggelse: – Det er galskap

Hvis ikke dette gjøres om, og demensplassene reddes, så bør politikerne løses fra sine verv med øyeblikkelig virkning. Dette er faktisk en så grov og bestialsk avgjørelse at det må få konsekvenser. Man kødder ikke med de svakeste av de svake. Man ødelegger ikke livet til forsvarsløse eldre mennesker.

Skam dere, politikere.

LES OGSÅ: