Jeg ønsker å trene uten at jeg egentlig føler at jeg trener. Derfor bør vi få flere sykkelveier

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg er en 18 år gammel jente fra Drammen som mener jeg har noen gode ideer til hvordan byen kan bli bedre for både oss ungdommer og mange andre.

Mange mener nok at Drammen mangler flere aktivitetsmuligheter, men for meg er det viktigste at byen jeg bor i, tilrettelegger slik at det blir lettere å leve bærekraftig. Hva er vitsen med aktivitetstilbud dersom vi ikke gjør noe med den globale oppvarmingen og at jorda dør ut?

Drammen har en lang vei å gå når det gjelder dette!

Helt konkret handler det om at sykkelveiene vi har i dag, er for korte. De innbyr ikke til trygg ferdsel rundt i hele byen. Jeg mener derfor at vi burde fått flere sykkelveier, for at det skal bli lettere å velge sykkelen fremfor bil til jobb. Jeg ønsker at Drammen skal bli en sykkelby, som for eksempel Utrecht i Nederland.

Jeg mener sykkelveiene burde strekke seg fra torget og til alle de forskjellige bydelene slik at man kunne syklet på trygge veier gjennom hele byen!

Ved å tilrettelegge for mer bærekraftig transport er det større sannsynlighet for at innbyggerne velger sykkelen. På den måten kan Drammen bli mer miljøvennlig. Jeg tror også dette ville gjort det tryggere å ferdes både som bilist og syklist, fordi syklistene kunne kjørt på sykkelveien fremfor på veiene. Dersom man får bygget ut sykkelveier, ville det dessuten blitt lettere for barnefamilier å bruke sykkel til både jobb og barnehage, fordi man vet at man kan kjøre trygt på sykkelveien. Ikke bare vil sykkelveiene føre til en tryggere og raskere vei til skole og jobb, men det vil også bidra til at folk kommer seg mer i fysisk aktivitet.

Jeg personlig ønsker å kunne trene uten at jeg egentlig føler at jeg trener, og da mener jeg at det å sykle til jobb eller skole kan være en super anledning for akkurat dette, og som jeg tror mange vil benytte.

Jeg mener også at vi trenger flere vintage butikker i Drammen. Ikke bare fordi det er mye mer miljøvennlig enn å kjøpe helt nye klær, men også fordi jeg tror det kan gjøre slik at ikke alle ungdommer går kledd i det samme.

Vintagebutikker er supre for å finne skjulte, gamle skatter. Disse gamle skattene belaster heller ikke miljøet negativt, nettopp fordi de allerede er produsert og kjøpt. Klesindustrien er en miljøversting, og er ansvarlig for hele 8 prosent av verdens klimagassutslipp, ifølge FN, referert i en artikkel i Aftenposten. Ikke bare er vintageklær mer miljøvennlig, men mange ungdommer bruker også gammel mote og bringer det til livet igjen, og derfor tror jeg slike butikker hadde blitt godt tatt imot i Drammen.

I dag føler jeg de aller fleste går med nesten like klær, og jeg tror derfor at vintagebutikker kan bidra med at flere tør å finne sin egen klesstil.

Det aller viktigste for meg er altså at byen jeg bor i er bærekraftig og tilrettelegger for at innbyggerne kan leve så miljøvennlig som mulig. Sykkelveiene mener jeg vil bidra til en tryggere vei både til jobb, skole og andre plasser, og det vil bidra til at folk kommer i mer fysisk aktivitet. For å redusere kjøp av nye klær og sko, mener jeg vi burde få flere vintagebutikker til Drammen. Det kan også bidra til at folk finner sin egen stil.

Jeg håper du som leser dette, syns noen av forslagene mine virker interessante.

Les også:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags