«Mitt Arbeiderparti». Det heter den digitale løsningen hvor man kan sjekke sin medlemsstatus som medlem av Arbeiderpartiet. Og ja, når jeg logger meg på så ser jeg at jeg har betalt min kontingent.

Det er rart og litt fremmed og tar litt tid å bli vant til, men jeg føler at dette er det riktige.

Det er lett å le av sånne som skifter parti midt i sin innvalgte periode, og man kan bli skeptisk til «sånne politikere». Er de noen opportunister kun på jakt etter en politisk karriere?

Dette var også fjernt fra min opprinnelige plan.

Etter å ha vært med å bygge opp Drammen MDG fra nesten ingenting til en av de mest suksessrike lokallagene i landet med 8,6 prosent oppslutning, varaordføreren og hele fem representanter i kommunestyret så er det trist å se det hele gå i grus.

Det var ikke mitt valg - jeg ble skviset ut.

Jeg ga jernet og har god samvittighet for den jobben jeg gjorde for MDG.

Men nå mange måneder etter føles det hele ganske befriende.

Jeg kunne valgt å være uavhengig perioden ut, men jeg velger heller å jobbe for et lag, for en idé jeg tror på og for fellesskapet.

Jeg velger kollegaer, jeg velger å kunne bli stemt ned, jeg velger motstand, jeg velger demokratiet. Jeg velger å måtte innordne meg min gruppe og min gruppeleder Eivind Knudsen. Jeg takker nei til friheten, til å stå fri og rank og være uavhengig og også nei til noen ekstra kroner som uavhengig i Fylkestinget.

Politikk er en rar greie og partiene er fundamentet i vårt demokrati. For meg er det dette som gir politikken mening, å bryne mine egne meninger på et kollegium, møte de gode motargumentene og sammen lage gode nye omforente løsninger.

Å stå ren og rank uten forpliktelser gir glede, men det er når man jobber sammen og inngår kompromisser man virkelig får til endring.

Det er også en grunn til at jeg valgte meg Arbeiderpartiet.

Fordi det er det vi trenger mer av i Norge og verden nå. Vi trenger mindre fragmentering, mindre identitetspolitikk, færre særinteresser, men heller flere brede forlik og en klimapolitikk som kan samle vanlige folk. Klimapolitikken er for viktig til at den skal frontes av små partier som åpenbart sliter med helt grunnleggende organisatoriske og demokratiske prinsipper internt.

Samfunnet vårt er på mange måter i oppløsning og limet som før samlet vanlige folk i kamp for en bedre verden er ikke hva det en gang var. Jeg ønsker å bidra til at vanlige folk igjen samles i fellesskap og kjemper sammen -ikke bare for egne rettigheter (det og), men for noe som er større enn oss selv.

En fremtid uten farlige klimaendringer og med ren luft, hav og grønne skoger. For et nytt grønt og rettferdig arbeidsliv og for verdiskapning som verken utarmer arbeideren eller planeten.

Jeg skal ikke legge skjul på at jeg er uenig i noen av linjevalgene Arbeiderpartiet har tatt og tar. Det var jeg også med MDG. Men jeg er bemerkelsesverdig ofte enig med AUF.

Kall meg gjerne en gråhåret AUFer.

Som medlem av Arbeiderpartiet vil jeg kjempe for mine saker internt og argumenterer jeg godt regner jeg med å bli lyttet til. Det vet jeg at jeg blir. For jeg har samarbeidet med AP i både forrige og nåværende kommunestyreperiode, Før alt gikk i grus

Som medlem av Arbeiderpartiet vil jeg bidra til at Arbeiderpartiet blir bedre.

Jeg har mye å bidra med. Men jeg stiller meg i samme kø som de andre.

Som partimedlem bør man alltid spørre seg hva man kan gjøre for partiet før man spør hva partiet kan gjøre for en selv.

Det er rart, det er kanskje uventet for noen. Men jeg er overbevist om at det er det beste for meg, så håper jeg også at dette blir bra for Arbeiderpartiet, men aller viktigst- at det gjør at vi kan iverksette mer god, grønn Arbeiderpartipolitikk for Drammen.

Les også

Sørensens inntreden i Ap kan bli himmel – men også et internt helvete