Gå til sidens hovedinnhold

Jeg vil innstendig be bystyrerepresentantene denne gangen om å følge Rådmannens innstilling. Bygg ei ny bru!

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg hørte for mange år siden et lydbåndopptak på radioen fra åpningen av bybrua i 1936, hvor arkitektene ble intervjuet. På spørsmål om hvor lenge man kunne forvente at en slik betongbru ville vare, svarer arkitekten litt muntert, oppglødd av det nye byggematerialets fortreffelighet: «Når det dreier seg om betong så kan man jo nærmest se bort fra alder, – men skal man først rubrisere kan man jo si – 100 år!»

Det vil altså si at arkitektene forventet at etter 100 år – i 2036 – ville man anta at brua hadde gjort sitt og at det måtte lages noe nytt. Med 10–15 års margin har de sine ord i behold. Nå har det jo senere vist seg at den beundring man i pionertiden næret for betongens mange gode egenskaper, er betydelig modifisert.

Les også

Bybrua er en svært viktig del av særpreget i Drammen og et praktbygg som man bør bestrebe seg til det ytterste for å bevare.

Jeg vil innstendig be bystyrerepresentantene denne gangen om å følge Rådmannens innstilling. Bygg ei ny bru! Innstillingen er grundig, omfattende og belyser, så langt jeg kan se, alle sider ved situasjonen.

Å skyve fram bevaringsforholdet som vesentlig, faller på sin egen urimelighet. En tredjedel av brua vil bli ny, annerledes og forenklet.

– Løsningen vil bli et estetisk misfoster og spenne over elva som en amputert arm forlenget med protese.

Av hensyn til mine salige kolleger Blakstad og Munthe-Kaas verk ber jeg om at dette tas hensyn til.

Les også

Det er grunn til å lytte når nabolaget klager på deg

Les også

Uviss politisk skjebne for Bybrua

Kommentarer til denne saken