Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg viste ikke fingeren til mine slik redaktøren antyder

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Politisk redaktør Hege Breen Bakken var på et medlemsmøte i Drammen Høyre. Hun oppfattet det riktig at jeg på møtet mente vi må være mer offensive og vise mer av vår klima- og miljøpolitikk. Men, jeg viste ikke fingeren til mine som redaktøren antyder i sin lederartikkel.

Høyre-kvinner viser ikke fingeren, Høyre-kvinner handler.

Det startet med ordfører Turid Wickstrand Iversen fra Høyre som fikk i gang rensing av Drammenselva, noe som var startskuddet for en fantastisk byutvikling. Nå står vi over for nye utfordringer i regionen. Vi må senke utslipp og ha en mer klimavennlig levemåte. Granavold-erklæringen har en klar ambisjon at regjeringen vil følge opp målet om at Norge skal være klimanøytralt i 2030, og bli et lavutslippssamfunn i 2050.

Vi skal ha et lavutslippssamfunn, men ikke et lavinntektssamfunn.

Skal vi holde på våre velferdsordninger må vi skape nye grønne arbeidsplasser og skape forretningsmuligheter innen sirkulær økonomi. Det er Høyres politikk, og var mitt budskap. Gjenbruk må gjøres attraktivt. Vårt avfall representerer verdier enten der er gammel elektronikk, plast eller hage- og matavfall.

Høyre er Norges mest næringsvennlige parti, derfor må Høyre ha en hånd på rattet i det grønne skiftet.

Regjeringen har økt ordningene som skal mobilisere norsk næringsliv til å ha lederrollen i det grønne skifte. Vi gir støtteordninger og bruker skatte- og avgiftspolitikken som virkemidler. Det skal bli mer attraktivt for bedriftene å utvikle lavutslippsteknologi, og nye bærekraftige produkter og tjenester. Vi vet at løsningene i å skape nye næringer ikke ligger hos stat eller kommunen. Elbilen, autonome, miljøvennlig busser og båter, og mobiltelefoner er drevet fram av innovasjoner i næringslivet og etterspørsel i et marked.

Kunnskap er basis for nye og grønne løsninger. Drammen Høyre har alltid vært pådriver for å utvikle kunnskapsinstitusjonene i byen, enten det gjelder universitetet på Papirbredden eller etablering av nytt sykehus. Min utfordring er at vi må vi spille disse miljøene tettere sammen og opp mot næringslivet.

Vi må ha et mål å løfte Drammen videre med disse aktørene på laget, også innen det grønne skifte.

At det er diskusjoner i Drammen Høyre om klima- og miljøpolitikk er naturlig, og i et stort parti er det selvsagt mange meninger om hvordan nå våre mål å på tvers generasjoner og uavhengig av kjønn. Det må ikke overraske Drammens Tidende.

Les også

Fikk ikke med seg partiet på verneforslag

Kommentarer til denne saken