Hver eneste dag hører jeg ord som «jævla feite hore» blant språket hos ungdommer. Særlig blant gutter.

Selv har jeg opplevd å bli kalt hore fordi jeg ikke holdt døra oppe til en gutt jeg ikke visste var bak meg. Jeg går på ungdomsskolen, disse kommentarene som objekt, hore, fitte og «du hører hjemme på kjøkkenet» har jeg og mange andre jenter fått slengt i trynet på skolen som 13-15 åring.

Ordet «hore» blir brukt til basically ALT. Krasjer du inn i en gutt på skolen, blir du kalt hore. Gjett hvilket ord jeg blir kalt hvis jeg har litt lite klær. HORE! Jeg har ofte spurt hvorfor jeg skal bli kalt hore fordi jeg gjorde én eneste feil. Da får jeg til svar: «ikke vær så sensitiv a, det er bare en joke». Jeg spør meg selv «en joke?», hvordan kan et så seriøst ord med en så sterk betydning bli brukt som en joke? Ordet hore er et annet ord for prostituert som er kvinner eller menn som må selge kroppen sin for penger fordi de har INGEN annen utvei.

Jeg er ganske sikker på at hvis faren til en tenåringsgutt roper til mora ved middagsbordet «send meg salaten, feite hore», så får du en reaksjon. For både gutter og jenter veit at dette ikke er sånn man snakker til hverandre. Men hvorfor bruker gutter fortsatt jenter som avfallsbøtter for deres verbale piss da? Det er vanskelig å si, i mine øyne virker det som at de bruker det som en type hersketeknikk. Kanskje det er fordi de er usikre på seg selv at de kommer med kommentarer på utseende og nedsettende ord.

Er du en tenåringsforelder og spør sønnen eller dattera di om at ord som «hore» og «objekt» er brukt blant ungdommen, er jeg ganske sikker på at du kan få bekrefta fra din egen sønn eller datter at dette er helt normalt.

Dette språket kommer til å bli en ukultur som praktisk talt kommer til å være normalt på ungdomsskolen om det allerede ikke er det. Jeg syntes det er fælt og skummelt at vi godtar måten de snakker på. «Det er jo helt normalt å snakke sånn» blir det sagt, og ja, kanskje det er det, men hva gir deg rett til å snakke piss om og til jenter? Jeg spør og spør hva som gjør at jeg blir kalt «hore», til svar får jeg: «De kommer til å vokse det av seg». Dette er svaret jeg får av så å si alle, og jeg blir mer irritert over dette dumme svaret for hver gang. Jeg er ikke uenig i det svaret og vet at gutter ikke er forferdelige mennesker, men det har blitt en kultur på at det er sånn vi snakker med hverandre og at det skal bli godtatt syntes jeg er feil.

Som jente ønsker jeg å kunne leve uten å måtte være en avfallsbøtte for de stygge ordene gutta bruker. Jeg vil kunne leve uten å skulle passe på hvordan jeg ser ut og uten å få kommentarer. En ukultur dannes, flere og flere stygge ord blir normalt å bruke og det vil spre seg til de yngre.

Er det slik du vil at samfunnet skal bli?

NB! Innlegget er skrevet i forbindelse med en skoleoppgave og gjengis her etter avtale med jenta, foreldrene og skolen.

Les også: