Gå til sidens hovedinnhold

Jente fra Drammen kritisk skadd etter ulykke i Oslo

Artikkelen er over 2 år gammel

En gutt født i 2003 døde da han søndag fikk strøm i seg på Filipstad. Ei jente fra Drammen er blant de to som ligger på sykehus med kritiske skader etter ulykken.

OSLO: Det melder VG.

– Dette er fryktelig trist og en tragisk ulykke, hvor tre barn er involvert. Vårt fokus er nå å finne ut hva som har skjedd og hvorfor ungdommene har gått inn i tunnelen, sier seksjonsleder Frode Andreassen i Oslo-politiets trafikk- og sjøtjeneste til avisa.

Fikk strøm i seg

Den aktuelle ulykken skjedde ved Filipstad, vest i Oslo sentrum, søndag ettermiddag.

NTB skriver at tenåringene kom i kontakt med en strømførende kilde inne i togtunnelen, og at to av de tre ble brakt ut, før de opplyste at én person til var involvert i ulykken.

Videre heter det at alle de involverte er født i 2003.

– Vi har varslet samtlige pårørende, samt relevante skoler. Vi skal sette i gang en etterforskning for å finne ut hvorfor dette skjedde, sa fungerende vaktleder Kristine Jakobsen ved krimvakta i Oslo politidistrikt mandag til NTB.

Politiet etterforsker

Til VG sier Frode Andreassen i Oslo-politiet at det fortsatt er for tidlig å si noe om bakgrunnen for at ungdommene var inne i tunnelen.

Politiet har vært opptatt av å ivareta de pårørende, men har også et ønske om å få snakke med de to som er innlagt på sykehus.

– Det er også naturlig å se på forholdene på stedet, men generelt er det vanskelig å sikre områder av denne typen mot personer som ønsker å komme seg inn, sier Andreassen i Oslo-politiet til NTB.

I en pressemelding skriver politiet at den omkomne gutten gikk på Oslo-skolen Ruseløkka. Det samme gjorde den andre gutten involvert, etter det nyhetsbyrået kjenner til.

Kommentarer til denne saken