Bane Nor anbefaler en rekke tiltak etter tunnelulykken i Oslo

Vibeke Aarnes i Bane Nor (t.v.) og FAU-leder Sigrid Moldestad ved Ruseløkka skole.

Vibeke Aarnes i Bane Nor (t.v.) og FAU-leder Sigrid Moldestad ved Ruseløkka skole. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

24. februar i år omkom 15 år gamle Even Warsla Meen fra Drammen etter at han, kjæresten hans og en kamerat tok seg inn på et avsperret jernbaneområde på Filipstad i Oslo. Nå anbefaler Bane Nor endringer i sikkerheten både i Oslo og Drammen.

DEL

OSLO/DRAMMEN: Torsdag kveld møtte Bane Nor foreldreutvalget på Ruseløkka skole for å legge fram en intern rapport om ulykken, hvor Even Warsala Meen (15) omkom og hans kjæreste Miranda Ajaxson (16) fra Drammen og Meens venn og klassekamerat på Ruseløkka skole i Oslo, Oskar Widuto (15) ble alvorlig skadet.

I rapporten foreslår Bane Nor at det iverksettes flere tiltak for å forebygge ulykker som denne.

De mest sentrale forslagene til titak:

■ Bevissgjøring: Tettere dialog med utsatte naboer

■ Enklere rutiner for reparasjon av gjerder mm.

■ Forberde kvaliteten på inspeksjoner, få friskt blikk på vante områder

■ Gjennomgang av andre togparkeringsområder i Norge

■ Vurdere klippesikre, klatrevanskelige gjerder i særlig utsatte områder

■ Se på hvordan bedre oppdage og varsle om ulovlig ferdsel.

Både i en pressemelding og i rapporten heter det at Bane Nor ber om at publikum varsler om de ser eller hører om ferdsel på jernbaneområder.

– Det var en forferdelig ulykke og den preger oss sterkt. Bane NOR skal forebygge ulykker på alle slike jernbaneområder. Vi var klar over at taggere fra profesjonelle miljøer hadde vært inne på området, men vi visste ikke at også vanlig skoleungdom tok seg inn der. Det har vi fått informasjon om først etter ulykken. Vi ber om at folk passer på og varsler oss, sier Vibeke Aarnes, konserndirektør for Infrastruktur i Bane NOR, i pressemeldingen.

Formålet med rapporten er ifølge Bane Nor selv intern læring

– Rapporten vår har ikke alle svar, men vi mener det er viktig å dele den. Politiet etterforsker fortsatt ulykken og det er de som kartlegger hendelsesforløpet. I tillegg gransker Statens Havarikommisjon ulykkeshendelsen, sier Aarnes.

Gjør tiltak i Drammen

Etter det Drammens Tidende kjenner til, er det allerede satt i gang sikkerhetstiltak på jernbaneområdet på Sundland i Drammen, som en direkte konsekvens av ulykken på Filipstad.

Saken oppdateres

Artikkeltags