Hermann Eriksen påpeker noen viktige poenger i sitt innlegg lørdag 17. oktober, der han skriver at Drammen trenger en ishall. Det er helt riktig. Han er også inne på at anlegg skaper aktivitet. Det har Drammen ishockeyklubb fått erfare.

I sitt innlegg skriver Hermann Eriksen at man ikke finner et hockeylag i Drammen. Det er feil. Drammen ishockeyklubb ble etablert i 1995, og har kjørt til Asker i 25 år for å spille hockey. Dette gjøres fremdeles i dag. Den samme turen måtte også våre to barnelag ta da vi hadde disse i seriespill.

Det den unge isentusiasten heller ikke kjenner til er «isforliket» som ble inngått før år 2000 og som fortsatt gjelder.

Dette er innlegget Tom-Arne Winnæs viser til:

Les også

Hvorfor må ungdom i Drammen til Asker for å spille bandy?

«Isforliket» ble inngått fordi det var uenighet om det skulle bygges kunstis, eller ishall. Det ble tvunget fram en avgjørelse i samarbeid med Drammen idrettsråd, politikere og isidrettene om hvilken rekkefølge byggingen skulle skje. Avtalen var at enten man var bandyspiller, ishockeyspiller, skøyteløper eller drev med kunstløp, så skulle alle stille seg lojalt bak rekkefølgen som ble bestemt.

Avgjørelsen ble tatt, og først skulle kunstis for skøyteløpere og bandyspillere bygges. Når kunstisen var en realitet, det den ble med Marienlyst kunstis, skulle alle stille seg bak det neste prosjekt som da var en ishall for ishockey hvor også bandyspillere skulle få full tilgang.

Dette er en skriftlig avtale som ble inngått og fortsatt er gjeldende.

Det betyr i praksis at ishall for Drammen ishockeyklubb og kunstløp står for tur. Denne hallen får selvfølgelig også bandyspillere tilgang til på lik linje med ishockey, kunstløp, short-track og handikapidrett.