Naturområdet på Åskollen blir flittig brukt til alle årstider. Mange kan enkelt gå dit til fots fra Rundtom, Tangen, St. Hansberget og villabebyggelsen på Åskollen.

Nærheten gjør området svært verdifullt til rekreasjon og trening. Problemet er vinterstid, med mangelfull preparering av skiløypa. Sist vinter ble det kjørt gjennom to ganger med snøskuter med elendig resultat. Folk stolpa gjennom med snø til knes. Skigåing med vanlig lett utstyr var nesten umulig.

Var det innsig av vann som var årsaken til manglende preparering? Dette grunnleggende problemet lar seg ordne med maskinell innsats.

En strekning ved «Brønnern», den gamle hoppbakken, mangler totalt grøft og stikkrenner. Vann kommer ut av veiskjæringa, renner tvers over løypa og smelter snøen. I kalde perioder blir det blank is. Ergo ikke egnet for skigåing og løypekjøring. Et annet sted i løypa har telen løfta halve røret opp på bakken. Ikke en dråpe vann finner veien gjennom det. Det finnes også en rekke drypptrær som skaper problemer.

Jeg hadde håpet at når storsatsingen mot Tverken denne sommeren var avsluttet, var det Åskollens tur. Men – ennå er ingen maskiner observert. Dette er ingen kjempeoppgave, men betyr mye for oss som bruker området.

Det er ikke særlig miljøvennlig heller å måtte kjøre bil for å ta seg en liten kveldstur på ski når vi egentlig kunne ha gjort det samme i vårt nærmiljø.

En praktisk detalj kan nevnes. Siden mange også går tur uten ski, holder det med ett skispor på siden. Dermed blir det bedre plass til fotgjengere slik at sporet ikke blir tråkka i stykker.

Ikke glem oss. Så er det bare å håpe på en vinter med regelmessig oppkjørte løyper med stor maskin. Det fortjener bydelen.

LES OGSÅ: