DRAMMEN: – Hvis sykehusene skal klare å ta igjen den behandlingen som ble utsatt under pandemien, er det viktig at pasientene kommer til avtalt time, sier administrerende direktør i Helse Sør-Øst, Terje Rootwelt, i en pressemelding.

I tidsrommet 1. januar til 22. mai har fire prosent av pasientene ikke møtt opp til behandling. Det utgjør over 92.000 pasienter.

– Dette er en betydelig andel, og det er ikke bare frustrerende for de ansatte som står klare til å yte helsehjelp. Det er først og fremst uheldig for de pasientene som kunne fått hjelp, fortsetter Rootwelt.

Les også

Operasjonen ga Benny (54) livet tilbake: – Har vært en stor psykisk påkjenning

Over snittet i Vestre Viken

I pressemeldingen presenteres tall for alle sykehusene under Helse Sør-Øst-paraplyen, for Vestre Viken presenteres det kun ett tall for hele helseforetaket.

Når det kommer til sykehusene i Bærum, Drammen, Kongsberg og Ringerike så har det vært planlagt 324.148 konsultasjoner fra nyttår til 22. mai, men 13.818 har ikke møtt. Det gir et snitt på 4,3 prosent.

– Vi er klar over at det ikke alltid passer med en oppsatt time, men hvis man absolutt må bytte så er det avgjørende at pasientene sier ifra i god tid. Da kan sykehusene innkalle andre pasienter som trenger behandling, sier Rootwelt videre i pressemeldingen.