MODUM/ØVRE EIKER: For rundt to og et halvt år siden kjøpte Johan Ragnar Hansen (69) en Scania 80 super-lastebil fra 1972. Siden det har han brukt masse tid, og penger, på å ruste opp lastebilen.

– Det er en fin, gammel bil som er helt nyoppusset. Det finnes ikke rust på den, fordi den er sandblåst, forteller Hansen til Drammens Tidende.

Det eneste problemet nå, er at lastebilen ble borte. For mellom klokka 16.00 på onsdag, og 09.00 torsdag, ble lastebilen stjålet fra Katfoss næringspark i Geithus.

– Dette er en veteranlastebil jeg har pusset opp og jeg har kostet på den veldig mange kroner. Det er fordømrade kjedelig, slår 69-åringen fast.

Er ikke kjørbar

Han har jobbet som langtransportsjåfør i en årrekke, og kjører fortsatt i ny og ne, men har både Scaniaen fra 1972 og to andre lastebiler som han har fikset på.

– Jeg driver litt med sånne gamle biler. Jeg har en amerikansk lastebil stående som er mye finere og mer spesiell, det er jo rart de ikke tok den, sier Hansen, som til vanlig bor i Skotselv.

Ifølge lastebileieren er det ikke kameraovervåking i næringsparken, og fordi den nå stjålne lastebilen ikke er kjørbar, var den heller ikke forsikret.

– Bremsene sto på, så den kunne ikke kjøres. Man må ha brukt en annen bil for å få den med seg. Hvis den er fraktet på en åpen bil, har nok folk sett den. Man er jo nødt til å legge merke til denne, mener Hansen.

– Populær bil

Det var 69-åringen selv som oppdaget at lastebilen var borte.

– Jeg var ikke i noe særlig humør da, nei. Jeg tenkte at jeg hadde tapt mye penger. Bilen er vel verdt rundt 180.000 kroner sånn den står nå. Tippen mangler på den, men den har nok ikke tyvene rukket å ta med seg.

Ifølge Hansen er ikke lastebilen en bil som brukes til noe, utenom at det er en samlebil han kan ta med på utstillinger.

– Jeg er på en del treff, det er en populær bil. Det er nok ikke noen deler å bruke på den, men lastebilen kan omsettes, sier Hansen, som tror bilen kan havne i utlandet.

Facebook-status delt mange hundre ganger

I håp om å nå ut til noen som kan vite noe om lastebilen, har Janne Skredsvig fra Geithus delt en Facebook-status for Johan Ragnar Hansen.

På drøye to timer er innlegget delt i underkant av 600 ganger på nettstedet.

Til Bygdeposten bekrefter operasjonsleder Øystein Eikedalen i Sørøst politidistrikt at de har fått melding om det stjålne kjøretøyet.

Politiet ønsker tips dersom noen har sett noe mistenkelig i næringsparken en gang mellom onsdag og torsdag denne uken eller om noen har sett lastebilen et annet sted. Politiet kontaktes på telefonnummer 02800.