Som ventet var Therese Johaug i en klasse for seg selv på 10 kilometer klassisk på Beitostølen. Ned til nærmeste konkurrent var det ett minutt og

Johaug startet sist av alle og var også soleklart best av alle i sesongens første renn. Hun uttalte før rennet at hun var en smule nervøs, men det så det ikke ut som. Johaug tok kommandoen fra første stavtak og så seg aldri tilbake.

Allerede etter 2,6 kilometer ledet Johaug med 15 sekunder ned til Heidi Weng, mens forspranget hadde blitt på over 30 sekunder til landslagsvenninnen etter 6,1 kilometer.

I mål var Johaug inne på tiden 25.10,7. Johaug og Weng gikk sammen i store deler av rennet, men Johaug ristet Weng av seg et par kilometer før mål.

Likevel ble det 2.-plass for Weng, som var 43,9 sekunder bak Johaug i mål. Silje Theodorsen imponerte med å bli nummer tre.

Skiløperne fra Drammensdistriktet havnet litt lenger ned på listene lørdag. Margrethe Bergane fra Konnerud var best blant de lokale med sin 21. plass. Videre fulgte Tiril Liverud Knudsen (Konnerud) og Margrete Dyrhovd (Krødsherad) på henholdsvis 23 -og 44. plass. Sophia Laukeli fra USA, som har en pappa fra drammensdistriktet gikk for øvrig et godt skirenn og ble nummer 15.

Stortalentet Helene Marie Fossesholm stilte ikke til start lørdag.